15 gün önce terhis olan genç Bismil'de Dicle Nehri'nde boğuldu

15 gün önce terhis olan genç Bismil'de Dicle Nehri'nde boğuldu

Bismil ilçemizde arkadaşlarıyla balık avlamaya giden ve 15 gün önce askerden tezkere alan genç Dicle Nehri'nde boğuldu.

Bismil ilçemizde arkadaşıyla birlikte balık avlamak için Dicle Nehri'ne giren 15 gün önce teskere alan 21 yaşındaki İrfan Kızılkaya, akıntıya kapılarak suda kayboldu.

Bugün öğle saatlerinde Dicle Nehri'nde balık avlamak içi suya giren iki arkadaş akıntı suya kapıldılar. Akıntı suya kapılan arkadaştan biri kendi çabasıyla sudan çıkmayı başarırken diğer arkadaşı suyun dibine batarak gözden kayboldu.

Çevredekilerin haber verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Kaybolan gencin bulunması için bazı gençler suya atladı. Suya atılan gençlerden biri boğulmaktan sona anda kurtulurken polis suya girenleri uyararak sudan çıkardı.

Olay yerine gelen gencin ailesi sinir krizi geçirirken gencin babası Hanifi Kızılkaya, acıya fazla dayanamayarak suda kaybolan çoğunu bulmak için kendini suya attı olay yerinde bulunan yakınları tarafından baba sudan güçlükle çıkarılırken annesi Sevim ise sinir krizi geçirerek bayıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine bağlı su altı arama kurtarma ekibi ve AFAD ekipleri gelerek suda kaybolan genci a arama çalışmalarına başladı.

Suda kaybolan gencin arkadaşı AFAD ekiplerine kaybolan arkadaşın en son yerini tarif ettiği yerden iki dalgıç tarafından arama çalışması iftar saatine kadar devam etti.

İftar saatinden sonra yapılan arama çalışmasında cenaze kaybolduğu yerde bulundu. Nehirden çıkartılan cenaze Diyarbakır Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler