159 okul servis aracı trafikten men edildi

159 okul servis aracı trafikten men edildi

Emniyet Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde okul servis araçları ve şoförlerine yönelik 5 günlük denetimde 159 aracın trafikten men edildiğini, toplam 1997 trafik kural ihlali tespit edilerek idari yaptırım uygulandığını açıkladı.

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 2020-2021 eğitim-öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığınca açıklanan takvim çerçevesinde, yüz yüze eğitimin kademeli olarak belirli sınıf seviyelerinde 12 Ekim'de başladığı hatırlatıldı.

Açıklamada, bu kapsamda denetim faaliyetleri yoluyla algılanan yakalanma riski duygusunu artırmak ve servis sürücülerinin dikkat ve hassasiyetlerini en üst düzeyde tutarak çocukların huzur ve güven içerisinde okullarına gidiş ve gelişlerini sağlamak amacıyla, ülke genelinde 12-16 Ekim 2020 tarihleri arasında okul servis araçları ve şoförlerine yönelik yoğunlaştırılmış özel denetim gerçekleştirildiği belirtildi.

Ülke genelinde 30 bin 260 okul servis aracının denetlendiği bildirilen açıklamada, "168 sürücü veya aracın Okul Servis Araçları Yönetmeliğinde belirtilen hususlara uymadığı, 63 aracın yetkisiz veya izinsiz taşımacılık yaptığı,72 aracın fazla öğrenci taşıdığı tespit edildi. 159 araç trafikten men edildi, toplam 1997 trafik kural ihlali tespit edilerek idari yaptırım uygulandı." denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler