17 Ağustos depremi için 25 noktada stant açılacak

17 Ağustos depremi için 25 noktada stant açılacak

İzmit'te 17 Ağustos 1999 depreminin 16’ıncı yıldönümü nedeniyle 7-17 Ağustos tarihleri arasında kentin çeşitli noktalarına açılacak stantlarla depremle ilgili farkındalık oluşturacak.

İzmit Belediyesi’nin “Çök, kapan, tutun, depremde hayata tutun” sloganı ile farkındalık oluşturmak amacıyla kentin 25 noktasında depremle ilgili eğitim verecek.

“Çök, kapan, tutun, depremde hayata tutun” sloganı ile yapılacak olan çalışma hakkında İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Cumhuriyet Parkı’nda basın açıklaması yaptı. Açıklamada stantlarda vatandaşlara verilecek eğitim ile ilgili uygulamalar gösterildi. Basın açıklamasına Kızılay Şube Başkanı Muzaffer Şişmanoğlu ve İzmit Belediye Başkan yardımcıları ve stantlarda görev yapacak üniversiteli gençler hazır bulundu.

17 Ağustos gecesi için ayrı etkinlik
7-17 Ağustos tarihleri arasında 25 noktada kurulacak olan statlarda vatandaşlara uygulamalı olarak deprem anında ne yapacakları anlatılacak. Çalışmanın finali 16 Ağustos’u 17 Ağustos’a bağlan gece İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ve Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfü Akar, Cumhuriyet Parkı’nda kurulacak çadırlarda çocuklara verilecek eğitime katılacak. Etkinlikte çocukların, depremden sonra çadırda kalmanın nasıl bir duygu olduğunu görmeleri sağlanacak. Aynı akşam Cumhuriyet Parkı’nda saat 02.00 ile 03.02 arasında depremde yaşamını yitirenler için Mevlit okutulacak.

Doğal afetlerin kaçınılmaz olduğu ve insanın engellemesinin imkansız olduğunu belirten Doğan, “Bugün başlangıcını yapacağımız etkinlik özellikle depremlerden korunmanın mümkün olduğunu göstereceğiz. Fiziki ve ruhsal olarak en az zararla çıkmayı hedefliyoruz. 1999 depremini yaşadım. Hem çocuk doktoru hem de hastane yöneticisiydim. Depremin bütün travma ve tahribatını yaşadım. İnsanlar hayatlarını ve organlarını kaybetti. İnsanlar annesiz, babasız, çocuksuz, kardeşsiz, evsiz kaldı.

Depremin doğada verimliliği ortaya çıkardığını, deprem anlarında sadece insanların zarar gördüğünü belirten Kızılay Şube Başkanı Muzaffer Şişmanoğlu, “Deprem anında insanlar bilinçli olmadığı için yaşamlarını yitirdi. Yanlış yapılan yapılar insanların canına mal oldu. 1999 depreminin ardından önemli mesafeler alındı. İzmit Belediyesi’nin yaptığı çalışma çok önemli. İnsanlar zaman içinde unutabiliyor. En unuttuğunuz anda afet gelirse yine aynı acılar yaşanır. O yüzden bilinci geliştirmek gerekiyor” dedi.

10 gün sürecek etkinlik yarın saat 11.00’de start alacak. Eşzamanlı olarak SEKA Park 1. Etap, SEKA Park 2. Etap, Yürüyüş Yolu Başlangıç noktası, Halkevi Merdivenleri, Fethiye Caddesi Çeşme Yanı, Yürüyüş Yolu, Belsa Plaza önü, Cumhuriyet Parkı, Doğu Kışla Bağdat Caddesi yönü, Üçyol, Yahya Kaptan Groos Market, Arasta Park, Symbol İzmit, N-CITY AVM, Real AVM, Carrefour AVM, Outlet Center’de stantlar açılacak. Bazı noktalarda iki stant olacak.
  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.