17 günlük tam kapanmanın sona ermesiyle hayat normale döndü

17 günlük tam kapanmanın sona ermesiyle hayat normale döndü

Covid-19 salgını gerekçesiyle Ramazan Bayramı’nı da kapsayan 17 günlük tam kapanma süreci bu sabah saat 05.00 itibariyle sona erdi.

Tam kapanma kısıtlamasının sona ermesiyle birlikte Gaziantep’te hayat normale dönmeye başlarken sabah saatlerinden itibaren kentte hareketlilik başladı. Tam kapanma kısıtlamasına halkın büyük bir anlamda uyduğu Türkiye’nin en büyük illeri arasında yer alan Gaziantep’te esnaf da kepenklerini açtı.

Tam kapanma kısıtlamasının uygulandığı Gaziantep’te 17 gün boyunca her yer boş kaldı. Kısıtlamanın sona ermesinin ardından ilk mesai de başladı. Kısıtlamanın bitmesiyle vatandaşlar iş yerlerine gitmek için sabah saatlerinde yola koyulurken 17 gün boyunca sessizliğe bürünen cadde, sokak ve meydanlar da ise tekrar hareketlilik başladı.

Tam kapanma kısıtlaması boyunca cadde, sokak, meydan ve parkların boş kaldığı kentte kısmen de olsa yoğunluğun olduğu gözlendi. Halk, 17 günlük kısıtlamadan sonra dışarıya çıkarak açık olan esnaftan alışverişini yaptı.

17 gün boyunca boş kalan yollarda araç hareketliliği görülürken otobüs ve tramvay gibi toplu taşıma araçları ile taksi şoförleri de mesaiye kaldıkları yerden devam ettiler. Sabah saatlerinde toplu taşıma araçlarını kullanmak zorunda kalan halkın genel itibariyle maske kullandıkları görüldü.

Haftanın ilk günü sabah saatlerinde başta Balıklı Meydanı olmak üzere ana cadde ve sokaklar ile diğer alanlarda oluşan kalabalık dikkat çekti. Bazı kurum ve kuruluşlar ile alışveriş merkezlerinin önlerinde kısa süreli kuyruklar oluştu.

Tam kapanmanın Ramazan Bayramı öncesine gelmesinin esnafı çok mağdur ettiğini belirten çantacı Yusuf Öncüoğlu, “17 gün boyunca kapalı kaldık. Süreç biraz zorlu geçti. Kapanmanın ardından Allah’ın izniyle dükkanımıza geldik ve ‘bismillah’ diyerek satışa başladık. Herkese bol satışlar, kazançlar ve hayırlı işler diliyorum. İki hafta boyunca kapalı kalmak bizim için zor oldu. İnşallah bu zorlu süreçte geçecektir. Sabır ederek bekliyoruz.” dedi.

Kısıtlamaların kaldırılmasını ve hayatın artık normale dönmesini istediklerini belirten giyimci Mustafa Bozdağ da, “Allah'ın izniyle bir an önce bu hastalıktan kurtulmayı ümit ediyoruz. Tam kapanma bizi çok olumsuz derecede etkiledi. Salgın süreci en çok bizi olumsuz etkiledi. Bugün iş yerlerimizi açtık Rabbim herkesin işini gücünü rast getirsin. İnşallah güzel olur. Bu hastalık bir an önce biterse hem vatandaş hem esnaf herkes feraha kavuşur. Kısıtlamaların artık bitmesini bekliyoruz. Çünkü herkes sabırsız, kimsenin tahammülü artık kalmadı. Bir an önce hayatın normale dönmesini bekliyoruz.” diye konuştu.

17 gün süren tam kapanmanın ardından bugün iş yerini açtığını belirten lokantacı Sedat Doğan ise, şunları söyledi:

“İki hafta boyunca evde sıkıldık. Ama bugün ‘bismillah’ diyerek işe başladık. Ramazan Bayramı öncesi tam kapanma esnaf için zor oldu. Esnaf olarak mağdur olduk. Elemanlarımızın hepsine izin verdik. Bir önce bu pandeminin bitmesini bekliyoruz.”

Salgın süresi boyunca sürekli 65 yaş üstüne getirilen kısıtlamalara tepki gösteren Ahmet Özkurt da, “72 yaşındayım ve hiç bu kadar evde kalmadım. Bu süreç tabi ki herkes gibi bizi de rahatsız etti. Ancak tam kapanmanın yapılması lazımdı. Üzülmedik, emniyet güçleri de halkı idare etti. Tüm ihtiyaçlarımızı karşılayabildik. Allah'a şükürler olsun, tam kapanma bitti. İnşallah bu süreç tamamen biter de herkes rahat eder.” temennisinde bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.