196. sosyal tesisi vatandaşların hizmetine sunduk

196. sosyal tesisi vatandaşların hizmetine sunduk

Gaziantep'te, Şahinbey Belediyesi tarafından içinde Kur'an kursu, okuma salonları ile taziye evinin bulunduğu sosyal tesis, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Şahinbey Belediyesi sosyal tesis zincirlerine bir halka daha ekleyerek yapımını tamamladığı Şahintepe Sosyal Tesisi'ni vatandaşın hizmetine sundu.

Şahinbey ilçesi Karataş Şahintepe Mahallesine yapılan sosyal tesisin açılış törenine AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sait Kirazoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey İlçe Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hasan Teke, Şahinbey İlçe Müftüsü Mahmut Arcaklıoğlu, Şehitkamil eski Belediye Başkanı Mehmet Bozgeyik, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Şahintepe Sosyal Tesisi önünde düzenlenen açılış töreni, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Törende konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ilçe genelinde şu ana kadar 196 adet sosyal tesis yaptıklarını söyledi.

Gaziantep'in Türkiye'ye örnek olan tesislerle dolu olduğunu belirten AK Parti Gaziantep Milletvekilli Mehmet Sait Kirazoğlu, "Bunlar sadece taziye evleri ya da sosyal tesisler değil. Bu kentte ülkeye örnek teşkil edecek pek çok tesis var. Şehrimizin daha iyi tesislere kavuşması için mümkün olanın en iyisini yapmak bizim boynumuzun borcudur. Son seçim sonuçları bir kez daha gösterdi ki Gaziantep şehri eminlerinden emin ve onlara çok güçlü bir destekle tekrar, beş yıllık hizmet süresi verdi. Bunun içinde sizlere teşekkür ediyorum. Bu tesis gibi pek çok tesisin şehrimizin her yanında, her ilçesinde daha da artmasını istiyoruz. Vatandaşlarımız için sosyal alanların yeşil alanların ve spor alanlarının daha da artmasını istiyoruz. Bunun için de çalışmaya devam ediyoruz." dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de kalkınmanın yerelde başladığını belirterek, "Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na ve bütün ekibine, bütün teşkilatına hizmetleri için şahsım ve şehrim adına çok teşekkür ediyorum. Şahinbey'e baktığınızda büyüklük anlamında Türkiye'nin en büyük ilçesi ve mülteci sayımıza da baktığınız zaman hatırı sayılır derecede misafir ağırlıyor. Yerel kalkınmada Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu'nun çalışkanlığı, gayreti ve çabası olmasaydı, bu zor zamanda çok büyük zorluklar yaşardık. Gaziantep açısından baktığınızda Şahinbey şehrin yarısıdır. Burada başkanımızın ve ekibinin ne kadar güzel çalıştığını gördüğümüz için, biz çalışmalarımıza taşradan başladık. Kalkınma yerelde başlıyor. Bu tesislerle özellikle sosyal belediyecilik noktasında Türkiye'nin en iyi illerinden birisiyiz. Bu memleket için yapacak çok işimiz var. Tesisimizin mahallemize hayırlı olmasını diliyor hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum." ifadelerini kullandı.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da yaptıkları 196'ıncı sosyal tesisi vatandaşların hizmetine sunduklarını belirterek, şunları söyledi:

"Öncelikle bu tesisimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Her hafta bir sosyal tesis ya da cami açılışı gerçekleştiriyoruz. Şu anda da açılışını yapmayı hedeflediğimiz 40'ın üzerinde tesisimiz var. Allah, bu tesisleri vatandaşlarımıza hayırlı, mübarek eylesin. Bu şehir her şeyin en güzeline layıktır. Bu tesisin dışında Şahintepe Mahallesi'ne 28, Karataş'a 49, Güneykent'e 26, Yeditepe'ye 38 tane park yaptık. Ayrıca Şahintepe Mahallesi'ne bir Emniyet Müdürlüğü ve bir polis merkezinin yanı sıra bir yüzme havuzu, Mehmet Görmez İmam Hatip Ortaokulu ve Lisemizi yapıp Milli Eğitim'in hizmetine sunduk. Şahintepe Mahallemiz de gençlerimizin spor yapabilmeleri için 17 tane halı saha ve basketbol sahası yaptık. Baktığınızda bazı şehirlerde olmayan yatırımlar Şahibey'de bir mahalleye yapılmış. Biz göreve geldiğimizde Şahinbey ilçemizde hiç taziye evi yoktu. Şu an ilçemizde 280 tane taziye evimiz var. Bugün açılışını yaptığımız tesisimizde de ayrıca dört tane kurs sınıfı var. Burada eğitime dönük birçok kurs da gerçekleştirilebiliyor. Sosyal tesisimizin Şahintepe Mahallemize hayırlı olmasını diliyorum."

Konuşmaların ardından Şahinbey Müftüsü Mahmut Arcaklıoğlu tarafından yapılan duanın ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından kesilen kurdele ile Şahintepe Sosyal Tesisi'nin açılışı gerçekleştirildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.