20 bin TL'yi sahibine veren hastane personeli: İnsanlık görevimi yaptım

20 bin TL'yi sahibine veren hastane personeli: İnsanlık görevimi yaptım

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde çalıştığı hastanede bulduğu içinde yaklaşık 20 bin TL olan çantayı sahibine teslim eden personel, insanlık görevini yaptığı için mutlu olduğunu söyledi.

Adıyaman'ın Kahta İlçe Devlet Hastanesinde güvenlik görevlisi olarak çalışan Murat Işık (32), acil serviste bulduğu içerisinde yaklaşık 20 bin TL olan çantayı sahibine teslim etmişti.

Konuyla ilgili görüştüğümüz Işık, üzerine düşen insanlık görevini yaptığı için mutlu olduğunu dile getirdi.

Işık, "Kahta Devlet Hastanesinin acilinde güvenlik görevlisi olarak çalışıyorum. Acilde çalışırken bir hasta geldi, çantasını orada unutmuş. Hasta gittikten sonra çantayı fark ettim ve aldım. İçinde bir miktar para vardı. Direkt götürüp müdür beye teslim ettim. Ben gerekeni, üzerime düşen görevi yaptım ve mutluyum." dedi.

"Memleketimizde duyarlı insanlar oldukça inşallah daha güvenilir bir yere geliriz"

Çantasını acil serviste unutan Mehmet Altınkılıç (80) da güvenlik personeline teşekkür ederek, şunları söyledi:

"Geçen gün Nemrut Dağı'nda bir festival vardı. Dağa çıktık, o gece orada kaldım ve bir rahatsızlık geçirdim. Sabah Kahta Devlet Hastanesine geldim. Kanımı ölçtüler, tansiyonuma baktılar. Ciddi bir şey olmadığını söylediler. Ben de kan alınan ünitede çantamı unutmuşum. Köye gidene kadar çantam olmadığını fark etmedim. Köye vardığımda arabadan indim ve çantanın olmadığını fark ettim. Sonra hastanede bıraktığımı hatırladım. Tekrardan hastaneye geldim. Hastane personeli gülümseyerek beni karşıladı. 'Gel gel amca, çantan burada.' dediler. Ben de çok sevindim. Ehliyetim, nüfus cüzdanım hepsi çantadaydı. Bir miktar para da vardı. Saymışlar, hepsini güzelce destelemişler ve ayırmışlar. Çantanın ağzını kapatıp müdür beye götürmüşler. Müdür bey de başhekime götürmüş. Ben hayret ettim. Çanta bulunuyor, içerisinde hiçbir şeye karışılmıyor ve bana teslim ediliyor. Çok teşekkür ettim, çok memnun kaldım. Gerçekten memleketimizde akıllı, duyarlı, güvenilir insanlar oldukça inşallah daha iyi olur ve daha güvenilir bir yere geliriz. Allah herkesten razı olsun."

Kahta Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Abdulkadir Dost ise güvenlik personelinin örnek bir davranış gösterdiğini dile getirerek, "Mehmet amcamız acil servisimize yüksek tansiyon ve baş ağrısı şikayetiyle başvurmuş. Kendisine ait birtakım şahsi eşyaların bulunduğu çantasını kan alma merkezinde unutunca çok değerli çalışan arkadaşlarımız bunun farkına varmışlar. Hemen hastane yönetimine ilettiler. Biz de tutanak altına alıp, hastamıza ulaşmaya çalıştık. Hastamız o esnada tevafuken hastanemize gelmişti. Kendisine durumu ilettik. Tutanak altında kendisine teslim ettik ve büyük geçmiş olsun diyoruz. Çalışan arkadaşımıza gösterdiği hassasiyetten dolayı çok teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, çantanın sahibi Altınkılıç, bu davranışı dolayısıyla Işık'a bin TL vermek istedi ancak bunu kabul edemeyeceğini bildiren Işık, "Bu herkesin görevidir. İnsanlık görevim olarak size teslim ettim ve mutluyum." şeklinde konuştu. (Ömer Faruk Aydın - İLKHA)












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.