2012 Yılı Aralık Ayı Yatırım İstatistikleri Açıklandı
Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), aylık düzenlediği Batman Yatırım İstatistikleri çalışmasının Aralık ayı raporunu yayımlandı.
BATMAN- Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), aylık düzenlediği Batman Yatırım İstatistikleri çalışmasının Aralık ayı raporunu yayımlandı. Raporda Batman'ın Şanlıurfa ve Gaziantep'ten sonra en fazla teşvik belgeli istihdam oluşturabilecek üçüncü il konumunda olduğuna dikkat çekildi.
2012 yılı Ocak-Kasım döneminde rapora göre öne çıkan veriler şöyle sıralandı:
"Batman'daki teşvik belgeli toplam 33 yatırımcı %84,5'i tekstil sektöründe olmak üzere toplam 3.546 kişiyi istihdam edeceğini taahhüt ederken Batman, GAP Bölgesinde Şanlıurfa ve Gaziantep'ten sonra en fazla teşvik belgeli istihdam oluşturabilecek üçüncü il konumundadır.
-Kasım ayında toplam 5 teşvik belgesi alan yatırımcı bulunmaktadır. Bunların arasında Batman'a yatırım kararı alan Bursa firması Biesseci Tekstil de bulunmaktadır.
-Batman'dan toplam 75,3 milyon dolar tutarında ihracat yapılmıştır.
-Irak'a 46,6 milyon dolar, Tunus'a 17,1 milyon dolar, Cezayir'e 4,4 milyon dolar ihracat yapılmıştır. Ayrıca Kasım ayında aylık 10 milyon dolar ihracat değerini aşmıştır.
-315 yeni firma kurulmuş 74 firma kapanmıştır. Kurulan firma sayısında bir önceki yılın aynı dönemine göre %21 artış, kapanan firma sayısında ise %26 oranında azalma yaşanmıştır." (M.Fatih Akgül-İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.