2013 Kehanetleri, Görüşme ve Çözüm

Bu yıl, bu ülkede yaklaşık bir milyon üç yüz bin bebek dünyaya gelecek ve yaklaşık 370 bin insan bu dünyadan göçecek. Bu yıl için öngörülerimize inşallah devam edeceğiz. Ancak bu yılın en sıcak ve en kompleks gündemini atlamayalım.

Evvela haklarını verelim, ne varsa alimlerde ve velilerde var. Mesela Mevlana hazretlerinde. Diyor ki: Bir grup Hintli karanlık bir ahırda file dokunmuşlar. Ahır o kadar karanlık ki, gözle fili görmeye imkân yok. Birisi, eline hortumu geçirir ve `fil bir oyuğa benzer` der. Başka birinin eline kulağı geçer, `fil bir yelpazeye benziyor` der. Bir başkasının eline ayağı geçer, `fil bir direğe benzer` der. Bir başkası da sırtını sıvazlar, `fil bir taht gibidir` sonucuna varır. Herkes dokunduğu yere göre fil budur şeklinde konuşur. Onların sözleri, görüşleri yüzünden birbirinden ayrı düştü. Birisi `dal` dedi, öbürü `elif`...

Mevlana hazretleri, “Herkesin elinde bir mum olsaydı, sözlerinde ihtilaf kalmazdı” diyerek dersini şöyle verir: “Duygu gözü, ancak avuca benzer... Avuç bütün file birden dokunamaz ki..”

-2006’ya kadar Apo’yla TSK, görüşüyordu, şimdi MİT görüşüyor. Görüşme ve çözüm denilen budur.

-MİT, Apo ile Kandil ile Avrupa ayağı ile görüşüyor. Görüşme ve çözüm budur.

-Aslında insanlarla görüşülmüyor. Ada ile, İmralı ile, Kandil ile, siyasi uzantılar ile, dağ ile görüşülüyor, ki devletin görüşmeden kastı budur.

-Apo ile BDP’li birkaç vekil görüşüyor, Apo’nun kardeşi görüşüyor. Görüşme ve çözüm budur.

-Apo, Başbakana mektup yazarak kendisi için orta vadede ev hapsi istiyor. Aslında ortada ciddi bir iletişim yok. Görüşme denilen budur.

-26 Aralık’ta yapılan MGK toplantısında mesele konuşuldu. İyice yıpranan dağ kadrosunun tavizler pahasına da olsa barışa yanaşabileceği ihtimali üzerine belli gazeteciler ve yorumcular üzerinden ortaya böyle bir konu atıldı. Görüşme budur.
-Washington, Pensilvanya’ya tavsiye ediyor. O da şaşırtma pahasına da olsa sulh diyor. Görüşme budur.

-ABD ve NATO elebaşları, İsrail’in müdafaa ve muhafazası için yerleştirilen patriotlara karşı noel hediyesi olarak, PKK ile arabulucu şirinlikler pompalıyorlar. Görüşme budur.

-İslam’ın en vasat, en sağlam ve en fedakar bir toplumunu, Komünizm, nasyonalizm, laiklik ve modernizm gibi şeytani araçlarla deforme etmeye çalışırken, bir halkın hakları gibi vicdani kılıfla militarist güç devşirenlere süre, moral, insiyatif kazandırılmaya çalışılıyor. Bu on senedir yapılıyor ama ölümler devam ediyor. Görüşme budur.

-Velhasıl, siyasetçi, akademisyen ve gazeteci yazarından tutun, berber dükkânında oturup gazete karıştıranına kadar herkes, kimin kimle, neyi, nasıl, nerde ne zaman görüştüğüne dair gerçekte hiçbir şey bilmese de, duyduklarının yeterli olduğunu düşünerek konuşuyor, kızıyor, destekliyor, ispatlıyor, inandırmaya çalışıyor ki görüşme ve çözüm budur.

Gelelim Mevlana hazretlerinin dersine. Herkesin elinde mum olsaydı ihtilaf olmazdı diyor. Öyle ya taraflar silah yerine iman ve ilmin nuruyla baksalardı kardeşlik için bu kadar gürültüye gerek yoktu.

Hem insanlar, karanlıkta duygu avuçlarıyla dokunarak değil de Kur’an ve sünnetin güneşi altında hak ve adalet gözüyle baksalardı idarecilerin yanlışlarını onaylamazlardı. Hüda’dan hayırlısını diliyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.