2014'ün İlk Kutlu Doğum Coşkusu Avusturya'da yaşandı

2014'ün İlk Kutlu Doğum Coşkusu Avusturya'da yaşandı

Kutlu Doğum mevsiminin ilk etkinliği, Avusturya'nın Zillertall köyünde, Nacaklı Mevlana Camii'nin organize ettiği, 'Peygamberi anma ve anlatma' konulu program, yoğun bir katılım ve coşkuyla gerçekleşti.

AVUSTURYA – Kutlu Doğum mevsiminin ilk etkinliği, Avusturya'nın Zillertall köyünde Nacaklı Mevlana Camii'nin organize ettiği, ‘Peygamberi anma ve anlatma‘ konulu program, yoğun bir katılım ve coşkuyla gerçekleşti.
 

Dünya'da ve Türkiye'de binlerce insanın katılımı ile gerçekleşen Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e (s.a.s) milyonlarca salavatların getirildiği, örnek ahlakı ve önder kişiliğinin anlatıldığı etkinliklerde sadece Müslümanlar için değil, gayr-i müslim olanlar için de anlamlı mesajlar veriliyor.
 

Bu kapsamda 2014 yılının ilk Kutlu Doğum etkinliği, Avusturya’da hayırlı hizmetlerini sürdüren Nacaklı Mevlana Camii, Kutlu Doğum Programı düzenledi.
Sunuculuğunu Doğuş Erdik’in yaptığı program, Mehmet Emin Ulaş’ın yapmış olduğu Kur‘an Tilaveti ile başladı.
 

Ardından Nacaklı Mevlana Camii Vakfı Başkanı Hacı Güven, yaptığı selamlama konuşmasında, “Bu akşam Nacaklı Mevlana Camisinin Kutlu Doğum haftası nedeni ile düzenlemiş olduğu bu programda emeği geçen bütün arkadaşlarıma, Programa Sponsor olan değerli iş adamlarına ve de teşriflerinizden dolayı siz değerli Müslüman kardeşlerime teşekkürlerimi arz ederim.” dedi.

 

Programa Milli Görüş cemiyetini temsilen katılan Jennbach şehri Camii imamı Bekir Yıldız, yaptığı kısa konuşmada, “Değerlerimize sahip çıkalım, çocuklarımıza sahip çıkalım, Kitabımıza sahip çıkalım, birbirimize sahip çıkalım. Önemli olan, bizim için şu yaşadığımız yerde, Yüce Rabbimizin rızasını kazanmak ve huzurlu yaşamak. Her şeyimizle imtihan halindeyiz. Karşılaştığımız zorluklara, sıkıntılara sabır etmek, Allah’ın vermiş olduğu bütün nimetlere şükretmek gerekir. Allah iki cihanda cümlemizi aziz eylesin. Allah hepinizden razı olsun.” dedi.

 

İnnsbruck Şehri Said’i Nursi Cami Hocası  Molla Nasır Abay  da yaptığı  selamlama konuşmasında, “Üç yüzden fazla insanımız burada var. Bu yavrularımız, kızlarımız, gelinlerimiz, ailelerimiz Kur’an’sız kalmasın. Bugün Peygamberimiz Hz Muhammed’in (s.a.s) hatırı için biz buradayız. Avrupa’ya gelen insanlarımız, parasını Holdinglere verdikten sonra, parasının kıymetini bildiler. Biz buradaki insanlarımızı, çocuklarımızı kaybetmeden önce onların kıymetini bilelim. Onların kıymetini bilmek için de Camilere sahip çıkalım. Çocuklarımızı okula gönderirken nasıl ki dikkat ediyorsak, Camiye de dikkat edelim.

 

Schwarz Şehri Diyanet Mimar Sinan Camii Hocasının da yaptığı kısa konuşmada, “Yüce Rabbim bizleri burada bir ve beraber eylediği gibi ötede de, ahiret günüde inşallah yevm-ü kıyamet mahşer gününde sevgili Peygamberimizin Hamd Sancagının altında toplasın. Bir ve beraber eylesin.” Temennisinde bulundu.

 

Program, Wels şehrinden katılan Vahdet İlahi Grubunun seslendirdiği ilahilerle devam etti.

 

Programda Mevlana Nacaklı Camii Hocası Ömer Ayaz ve Bahri Karaarslan ile Ali Zengin Türkçe ve Kürtçe Mevlid okudular.

 

Programa Almanya Hamburg’tan Katılan Tevhid tiyatro Grubu Kısa bir tiyatro gösterimi yaparken, sırasında katılımcıların duygusal anlar yaşadığı görüldü.

 

Bu arada Nacaklı Mevlana Camii Kız ilahi Grubunu seslendirdikleri ilahiler, programa renk kattı.
 

“Peygamberin davasını yaşayanlar bahtiyar olmuştur”
Programa konuşmacı olarak katılan, Avrupa da yaşayan Müslümanların yakından tanıdığı Molla Yahya Yılmaz yaptığı konuşmada, "Şüphesiz Allah Resulü'nün sevgisinin tezahür ettiği bu gibi programlardaki topluluklar, Allah’ın Rasulü'nün övdüğü ve örnek gösterdiği, gıpta ettiği topluluklardır.
Ne mutlu o insanlara ki Hz Muhammed Mustafa (sav)‘ın o güzel ahlakını kendilerine rehber edinmişler. Ne güzel o mümine bacılara ki, o mümin kardeşlerime ki, hayatlarının bütün sahasında Hz. Muhammed Mustafa (sav) vardır. Yine Kur’an’ın ifadesi ile Allah ve melaikelerinin tümü Hz.Muhammed’e salat ve selam ederler. Madem ki Allah salat eylemiş, mademki melaikeler salat ve selam getirmişler, biz de müminiz, biz de iman ehliyiz, biz de Muhammed’e, aline ve ashabına salat ve selam getireceğiz.” dedi.

 

Yılmaz'ın konuşmasının ardından Ayşenur Vural’ın okumuş olduğu ve istisnasız herkesi hüzünlendiren şiirinden sonra,  Camii Hocasının kapanış için okuduğu Kuran’ı Kerim ve yaptığı dua ile program son buldu. (Ahmet Bayram-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.