2016 Adana Ceyhan kutlu doğum etkinliği foto peygamber sevdalıları

2016 Adana Ceyhan kutlu doğum etkinliği foto peygamber sevdalıları

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Ceyhan'da halkın yoğun katılımıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformunun Ceyhan ilçe koordinatörlüğü tarafından kapalı spor salonunda “Vahdet Ve Kardeşlik Peygamberi Hz. Muhammed” temalı kutlu doğum etkinliği düzenlendi.  Programa genç yaşlı her kesimden katılım vardı. Katılımcılar arasında STK yetkilileri ile kanaat önderlerinin yanı sıra HÜDA PAR Adana İl Başkanı Veysel Yavuz ile HÜDA PAR Osmaniye İl Başkanı  Osman Aslan katıldı.

Etkinlik öncesi kapalı spor salonu Hz. Peygamberi anlatan sözlerin yazılı olduğu pankart ve afişlerle donatıldı.  Program için gelen  misafirler salon girişinde e gül suyu ve çeşitli ikramlarla karşılandı.  Ayrıca  halka “Peygambere uyun ki Allah sizi sevsin” isimli  kitap hediye edildi. 

Mustafa Çiçek’in sunuculuğunu yaptığı program saat 17:30 da,  Bayram Solak Hoca'nın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Ardından Özlem Ajans sanatçılarından  Adana Grup Kervan'ın seslendirdiği  ilahilerle coşkulu anlar yaşandı. Program boyunca,  coşku ile getirilen salavatlar ve tekbirler eksik olmadı.

Program Grup Kervanın okuduğu Türkçe ve Kürtçe mevlid-ii şeriflerle devam etti.

"Vahdetten kopmuş Müslümanların hali nedir?"

Programa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı Yazar İbrahim Yaz, konuşmasında, İslam coğrafyalarının kan ağladığına değinerek, İslam ümmetinin her zamankinden daha fazla vahdet ve kardeşliğe ihtiyaç duyduğunu, müminlerin ancak kardeş olduklarını hatırlatarak, bununla ilgili   asr-ı saadetten kesitler sundu.

Yaz konuşmasında, kardeşliğin ancak iman ve İslam bağıyla olabileceğini dile getirerek, “Kardeşlikten kopmuş, vahdetten kopmuş Müslümanların hali nedir? Parçalanmışlık, nifak ve fitne… Aramıza giren bu sorunlar, kardeşliği ve vahdeti parçalamakta ve aramızdaki sorunları gittikçe büyütmektedir. Suriye kan ağlıyor, Mısır kan ağlıyor, Filistin kan ağlıyor, ümmet kan ağlıyor, coğrafyamız kan ağlıyor."  dedi.   

Yaz, vahdet ve kardeşliğin tesisi için İslam'dan önceki sahabeden, Muhacir ve Ensar'ın durumunu hatırlatıp, sahabe modelinin bir kardeşliğe ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Program Grup Kervan'ın seslendirdiği ilahilerle devam etti. Son olarak İbrahim Yaz Hoca'nın Ümmettin vahdeti için yaptığı dua ile son buldu.

İLKHA













HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.