2016 Bitlis Norşin kutlu doğum etkinliği video foto peygamber sevdalıları

2016 Bitlis Norşin kutlu doğum etkinliği video foto peygamber sevdalıları

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, Bitlis'in Norşin ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Şeyh Abdurrahman-i Taği hazretlerinin memleketi olan Bitlis’in Norşin (Güroymak) ilçesinde ilk kez Kutlu Doğum etkinliği yapıldı. Norşin Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından günler öncesinde ilçesinin belirli noktalarına büyük afişler asıldı. Esnaf ziyaret edilerek siyer kitabı hediye edilip, etkinliğe davet edildi.  Platform tarafından Norşin’de bulunan medrese âlimleri, kanaat önderleri, aşiret reisleri, ilçenin önde gelenleri başta olmak üzere ilçenin önde gelenlerine özel davetiye verilerek, yapılacak etkinliğe davet edildi.

Heyecanla beklenen günün sabahında, etkinliğin yapılacağı Roboski Parkı afiş ve tevhid bayraklarıyla süslenerek platform kuruldu. Basın mensupları davet edildi. Etkinliğin yapılacağı alanda, yoğun güvenlik önlemleri alındı. Etkinliğin başlamasına kısa bir süre kala Norşin halkı; genciyle yaşlısıyla, erkeğiyle kadınıyla, çocuğuyla esnafıyla alana akın etti.

Erkek ve bayanlar için kurulan kontrol noktalarında yapılan üst aramasının ardında halk, alana alındı. Platform tarafından görevlendirilenler alana gelen vatandaşları kapıda karşılayıp, şeker ve kolonya ikramı yaparak alanda bulunan sandalyelere oturmaları için yardımda bulundular.

Kısa süre içinde etkinliğin yapılacağı alan dolup taşınca vatandaşlar, etkinlik alanının dışında programı takip etti. Tarihte “Norşin’a Mala Seyda” olarak bilinen Norşin’de yapılan etkinliğe, gençlerin yoğunlukta olması ise dikkatlerden kaçmadı. Okunan Kur’an-ı Kerim ile başlayan etkinlik,  mevlithanların mevlit okumasıyla devam etti.

Sık sık tekbirlerin getirildiği etkinlikte, ilahi ses sanatçılarının seslendirdiği ilahilere halk eşlik etti. Programda Kürtçe ve Türkçe birer konuşma yapıldı. Kürtçe bir Konuşma yapan Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD) üyesi Molla Kerbela Şanlı, Hz. Muhammed'den başka Serok tanımadıklarını vurgulayarak, vahdet ve kardeşliğe dair önemli mesajlar verdi.

Norşin halkına seslenen Şanlı, “Sizin burada toplanarak Peygambere getirdiğiniz salâvatlar boşa gitmeyecektir. Bir arada toplanarak Allah’ı zikreden bir topluluğun üzerine Allah,  4 ayrı mükâfatı birlikte verecektir. Birincisi o topluluğun üzerine huzuru yağdırıyor. Bereketi yağdırıyor. Onları kaza ve belalardan muhafaza ediyor. İkincisi Allah, o topluluğun üzerine rahmetini yağdırıyor. Melekler gelip o toplulukla beraber olur. O topluluğun söylediklerini dinleyerek, o topluluğu sevip, kıyamet gününde onların imanlarına şahitlik yapıyorlar. 4’üncüsü Allah, meleklerin yanında o topluluğu övüyor.”dedi.

Kendilerine Kur’an-ı kitap, Hz Muhammed'i Rehber ve Serok seçtiklerini belirten Şanlı, İslam âlimlerinden ve sahabelerden örnekler vererek, peygamberin yolunu takip eden âlimleri de takip ettiklerini hatırlatarak, birlik ve kardeşlik çağrısında bulundu.

Türkçe kısa bir konuşma yapan Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD) üyesi Molla Emrullah Uysal ise vahdet ve kardeşliğin önemine değinerek, Peygamberin insanlar için neden bu kadar önemli olduğuna dikkat çekti.

Uysal, “Allah’ın sevip övdüğünü, nasıl sevip övmeyelim. Ezanda, kamette, namazda Peygamber zikrediliyor. Allah, Peygamberi o kadar çok sevmiş ki, onun ismini kendi ismiyle birlikte zikrediyor. Madem Allah değer vermiş, melekler değer vermiş, kâinat değer vermiş, o zaman biz Müslümanlar niçin değer vermeyelim?” diyerek Hz Muhammed'e Allah'ın değer verdiğini söyledi.

Uysal, Karanlık bir dönemde, insanların cehalette baktığı bir dönemde, güçlünün güçsüzü ezdiği, kabilesi ve aşireti güçlü olanın güçsüzün malını aldığı, kadınların değersiz olduğu, insanların sınıflara ayrıldığı bir dönemde Allah’ın Resullü geliyor ve insanları tarağın dişleri gibi eşit tutuyor. İnsanları bağrına basarak kardeş yaptığını ifade etti.

"Resullüllahsız bir hayat, zillettir, rezalettir"

Hz. Ömer gibi kızını diri diri toprağa gömen, Resullüllaha kılıç çeken birinin İslam ile şeref bulduğunu hatırlatan Uysal, “İslam ile şeref bulan Ömer, İslam bayrağını memleketimize kadar getiriyor. Bizler onun döneminde Müslüman olduk. Peygamberi ve onun sahabelerini anlatmakla bitiremeyiz. Şunu unutmayın ki, Resullüllahsız bir hayat, zillettir, rezalettir, çöküştür, huzursuzluk ve mutsuzluktur. Peygamber, hangi beldeye, eve, memlekete girmişse oraya huzur girmiştir.”diye konuştu.

Etkinlik yapılan duanın ardında sona erdi. Etkinliğin bitmesiyle birlikte Norşin Peygamber sevdalıları tarafından görevlendirilen görevliler, alana dizilen sandalyeleri kaldırıp, etkinlik çevresinde temizlik yaptıktan sonra alanda ayrıldılar. Etkinliğin başlamasından bitimine kadar Peygamber Sevdalısı halkın gösterdiği duyarlılık Norşin halkı tarafından takdirle karşılandı.

İLKHA









































HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.