2016 Doğanşehir Kurucaova kutlu doğum etkinliği foto peygamber sevdalıları

2016 Doğanşehir Kurucaova kutlu doğum etkinliği foto peygamber sevdalıları

Malatya’nın Doğanşehir ilçesine bağlı Kurucaova beldesinde Peygamber Sevdalıları Platformu Malatya Koordinatörlüğü tarafından Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Malatya Koordinatörlüğü tarafından Doğanşehir ilçesine bağlı Kurucaova beldesinde  'Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed' konulu Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Kurucaova Beldesi Belediye binası önünde gerçekleşen Kutlu Doğum etkinliğinin sunuculuğunu Ferhat Kaya yaptı.

Hafız Muhammed Aslanoğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan  etkinlik, Mevlid-i Şerif okunmasıyla devam etti.

Mevlid-i Şerif’in ardından Eğitimci Mesut Gezer tarafından Peygamber Sevdalıları Platformunun 14 maddelik bildirisi okundu.

Özlem Ajans sanatçılarının seslendirdiği ilahiler katılımcılara coşkulu anlar yaşattı.

Kadınların erkeklere oranla daha fazla katıldığının gözlendiği etkinlikte sık sık tekbir ve salâvatlar getirildi.

Programda Hafız Erkan Dönmez Hoca günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.

Dönmez Hoca konuşmasında, İslam ümmetinde oluşan fitnelerden dersler çıkararak bu fitnelere alet olmamaya gayret edilmesi gerektiğini belirterek, “ Son yüzyılımızda, son dönemlerimizde ümmetin içinde çok yaralar açıldı. Bu yaraların açılmasının sebeplerinden bir tanesi de Hz. Peygamberi tanımamamız ve hayatını hayatımıza geçirmememizdir. Sahabeyi terbiye eden Hz. Peygamberdir. O (sav), sahabenin cahiliyeden kurtulup hidayete kavuşmasına vesile  oldu. O gün sahabeyi terbiye eden Hz. Peygamberin bugün de öğütlerini dinlersek, onun hayatını yaşayıp yaşatırsak, aramızdaki fitneler kalkar. Bunun için vahdet çerçevesinde birleşmeliyiz. Hz. Resulullahta birleşmeliyiz. Onun için azarlanacağız belki, hakarete uğrayacağız belki. Ama bizler Hz. Muhammed (sav) görevini yapmak zorundayız. Çünkü onun yolundan gitmek isteyen, onun sancağının altında birleşecek olanlar da bizleriz. Ümmete hizmet etme gayesi ile yola çıkmalıyız. Kim Allah ve Resulüne koşuyorsa onlarla olun. Kim Allah ve Resulünün yolundan gidiyorsa onlarla beraber olun.” dedi.

Program yapılan dua ile sona ererken, etkinliğe  katılanlara,  Peygamber Sevdalıları Platformunun bu yıl bastırmış olduğu  ‘Peygambere uyun ki Allah’ta sizi sevsin’ adlı kitap hediye olarak dağıtıldı.

İLKHA







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.