2016 Elazığ Kovancılar Karınca ve Köprüdere köyü kutlu doğum etkinliği foto peygamber sevdalıları

2016 Elazığ Kovancılar Karınca ve Köprüdere köyü kutlu doğum etkinliği foto peygamber sevdalıları

Elazığ Kovancılar ilçesine bağlı Karınca ve Köprüdere köylerinde kutlu doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber sevdalıları platformu tarafından Elazığ Kovancılar ilçesine bağlı Karınca ve Köprüdere köylerinde kutlu doğum etkinliği düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programlar, okunan Mevlidi Şerif ardından Özlem Ajans sanatçıları ve İhya Kız İlahi Grubunun seslendirdiği ilahi ezgilerle devam etti. Daha sonra erkek çocukların seslendirdiği Veda Hutbesi esnasında duygusal anlar yaşandı.

“Bizler onu anladığımız müddetçe varız”

Karınca köyü programında selamlama konuşması yapan İsrafil Karamaz, “ Bizler O'nu anladığımız müddetçe varız. Bizler O'nu anladığımız kadar varız. Eğer biz O'nun hayatını hayatımıza tatbik edersek gerçekten felaha ermiş kullar olacağız. Bizler sadece Kutlu Doğum günlerinde değil her alanda her günde her saatimizde aklımıza getirip onunla birlikte hasbihal olursak inşallah felaha ermiş kullardan olacağız.” şeklinde konuştu.

“Bu dinin sahibi Allah’tır”

Günün anlam ve önemine binaen konuşma yapan Cevdet Yanılmaz ise “Bu dinin sahibi Allah’tır. Bu din çok mükemmel bir dindir. Bu medeniyet çok mükemmel bir medeniyettir. Burada nesil, can, mal, din ehemmiyeti garantidedir. Yeter ki Kur’an’ın önünde diz çökelim, yeter ki Kur'an'ımızı öğrenelim, yeter ki önderimiz Muhammed'i (sav) tanıyalım. O'nu tanıdıktan sonra sahte önderlerin belasından kutuluyoruz. Onu tanıdıktan sonra ahlakımız Kur'an ahlakı olacaktır. İşte bu yürüyüş bizi ta yüce Resule komşu edecektir. Kendi cennetinizi ve çocuklarınızın cennetini muhafaza etmekte size büyük iş düşüyor. Ve aile reislerine düşüyor. Çünkü çocukların ilk terbiyecileri anneleridir. Eğer anneleri Allah’ı tanımazsa Rasulullah'ı tanımazsa, ibadet ehli olmazsa çocuğunu da bu şekilde yetiştiremez.” ifadelerini kullandı.

Köprüdere köyü programında konuşan Mehmet Özcan, “Dünyanın kendisiyle şereflendiği, kendisiyle güzelleştiği insanı, Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’yı anmak ve anlamak için toplandık." dedi.

Hz Muhammed'in insanlığa rahmet olarak gönderildiğini belirten Özcan, kurtuluş yolunun O'nun bıraktığı emanetlere sahip çıkmaktan geçtiğini ifade etti.

Programın sonunda Kutlu Doğum Siyer Sınavı'nda dereceye giren Rukiye Kılınç’a hediyesi verildi. (Sinan Bilici-İLKHA)

























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.