2016 Gebze kutlu doğum etkinliği video foto peygamber sevdalıları

2016 Gebze kutlu doğum etkinliği video foto peygamber sevdalıları

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Dost-Der tarafından, “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed" temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Dost-Der tarafından Gebze Kültür Merkezi’nde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği yoğun bir katılım gerçekleşti.

Program Kocaeli Bölgesi ezan okuma birincisi Emrecan Tekel’in Kur’an’ı Kerim tilaveti ile başladı.

Peygamber Sevdalıları Platformunun 14 maddelik Vahdet ve Kardeşlik Çağrısını Dost Der Başkan Yardımcısı Tuncay Bölük okumasıyla program devam etti.

Okunan Mevlid-i Şerifin ardından Grup Özlem Ajans sanatçılarından Nurullah Kuray, birbirinden güzel ilahiler seslendirdi.

Programa konuşmacı olarak katılan İsa Gövendik Vahdet ve kardeşlik üzerine yaptığı konuşmada katılımcılara duygulu anlar yaşattı.


Etkinliğe konuşmacı olarak katılan İsa Gövendik, Efendimiz Hz Muhammedin dünyaya gelişiyle sevgi ve kardeşliğin pekiştiğini vurgulayarak, “Yine Efendimizin (sav)  Kutlu Doğumu için bir araya gelmiş bulunuyoruz ve Efendimiz doğdu diye bir daha seviniyoruz.Diyoruz ki ya Rasulallah! Senin doğumunla, senin gelişinle biz sevindik. Çünkü senin gelişinle biz İnsanlığı öğrendik. Biz insanlığı senden öğrendik ve biz senin gelişinle sevmeyi öğrendik. Biz senin gelişinle kardeşliği öğrendik. Sen yokken, sen gelmeden önce düşman olanlar, senin gelişinle kardeş oldular.” diye konuştu.

Sahabeler yeryüzüne hem kardeşliği hem muhabbeti öğretmişlerdi”

İsa Gövendik sahabelerin kardeşliğinden ve Resullulaha olan ve sevgisine değinerek,” Onlar böyle bir peygamberden kardeşliği öğrenmişlerdi. Yılarca savaşanlar, bir araya gelmeyenler, birbirilerine selam vermeyenler kardeş olmuşlardı bir arada olmuşlardı Onlar yeryüzüne hem kardeşliği hem muhabbeti hem sevgiyi öğretmişlerdi. İnşallah bu Kutlu Doğum Etkinlikleri vesilesiyle Rabbim bize kardeş olmayı Peygamberin öğrettiği gibi sahabenin yaşadığı gibi kardeş olmayı bizlere de nasip etsin.” temennisinde bulundu.

Etkinliğin ardından Peygamber Sevdalıları Platformu’nun bu yıl Kutlu Doğum etkinliklerinde dağıtılmak üzere bastırdığı “Peygambere Uyun Allah Sizi Sevsin “ adlı kitap katılımcılara kitap hediye edildi.

Program okunan şiir ve duayla son buldu.

İLKHA























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.