2016 Halfeti kutlu doğum etkinliği foto peygamber sevdalıları

2016 Halfeti kutlu doğum etkinliği foto peygamber sevdalıları

Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Halfeti’de “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz Muhammed” temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Etkinliğin yapılacağı alan, sabahın erken saatlerinden itibaren tevhit bayrakları ve flamalar ile süslendi.

Osman Ayyıldız Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, sanatçıları seslendirdikleri ilahiler ve okunan Türkçe-Kürtçe mevlitlerle devam etti. Halkın sık sık tekbir ve salâvatlar getirdiği etkinlikte kimi zaman duygulu anlar da yaşandı. Peygamber Sevdalıları Birecik kız ilahi gurubu ise seslendirdiği ilahilerle etkinliğe renk kattı.

Etkinliği konuşmacı olarak katılan İbrahim Yaz Hoca, vahdet ve kardeşlik ile ilgili bir konuşma yaptı.

Müslümanlar olarak özellikle son asırda ve son yıllarda vahdete ve kardeşliğe çok muhtaç olunduğuna dikkat çeken İbrahim Yaz, “Kardeşliği unuttuk, vahdeti unuttuk, ümmet paramparça oldu. Vahdeti kardeşliği unuttuk İslam düşmanlarına yem olduk. Maalesef önüne gelen bizimle oyun oynamakta, önüne gelen bizim üzerimizden hesaplar yapmakta.” dedi.

Konuşmasında Hz Muhammed’in hayatından kesitler aktaran Yaz, Medine’ye hicret eden peygamberin yaptığı ilk işin bir mescit inşa etmek olduğunu ve onun çatısı altında Müslümanlar arasında kardeşliği tesis ettiğini söyledi.

Müslümanlar arasında birlik ve beraberliğin önemine değinen Yaz, İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntıların aşılabilmesi için Müslümanların kendi aralarındaki tefrikalardan kurtulması gerektiğine vurgu yaptı.  

Daha sonra seslendirilen ilahilerin ardından etkinlik, Mehmet Sığırcı Hoca’nın yaptığı dua ile sona erdi.

İLKHA





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.