2016 Kahramanmaraş kutlu doğum etkinliği video foto peygamber sevdalıları

2016 Kahramanmaraş kutlu doğum etkinliği video foto peygamber sevdalıları

Peygamber Sevdalıları Platformu Kahramanmaraş Koordinatörlüğü tarafından ‘Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz Muhammed (sav)’ temasıyla, Maraşlıların yoğun katılımıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Kahramanmaraş İkra-Der tarafından, halkın yoğun ilgi gösterdiği Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. Maraşlıların yoğun katılım gösterdiği etkinlik boyunca katılımcılar sık sık tekbirler ve salavatlar getirdi.

Hz. Muhammed'in (sav) Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Kahramanmaraş’ta düzenlenen ‘Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz Muhammed (sav)’ etkinlikte, İslam ülkelerinde yaşanan vahşet ve katliamların, İslam ümmetinin içine düştüğü ihtilafların Peygamber Efendimizin örnek lider alınmadığından kaynaklandığına dikkat çekildi.

Sunuculuğunu Ömer Naimoğlu’nun yaptığı etkinlik Mehmet Akif Ersoy Konferans salonunda saat 20.00’da Muhammed Ata Özdemir’in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Ardından programın açılış konuşmasını yapan İkra-Der Yönetim Kurulu Sözcüsü Nusrettin Üdürgücü, Peygamber Sevdalıları Platformunun Türkiye'nin birçok noktasında Kutlu Doğum etkinlikleri düzenlediğini ve düzenlenen Kutlu Doğum etkinliklerinin asıl amacının insanların Kur’an ve sünnet etrafında toplanmalarını sağlamak olduğunu vurguladı.

Program Doğan Parmaksız'ın Türkçe okuduğu Mevlid-i Şerif ile devam etti. Daha sonra Peygamber Sevdalıları Kız İlahi Grubu tarafından birbirinden güzel ilahiler seslendirildi.

Ardından İnzar İlahi Grubu ses sanatçılarının seslendirdiği ilahilere halk tekbirler ve salavatlarla eşlik etti.

Programda İlahiyatçı-Yazar Salih Demir bir konuşma yaptı.

Demir konuşmasında, asrı saadet döneminde ki Ensar ve Muhacir kardeşliğinden örnekler vererek bugünkü Müslümanların da bu kardeşliği yaşamaları için Peygamber Efendimizi kendilerine örnek almaları gerektiğini söyledi.

“Bizi sadece Allah’ın Resulünün etrafında kenetlenmek kurtaracaktır”

 “Bizler Müslümanlar olarak, Allah’ın Resulünü gündemimize almalıyız.” diyen Demir, “Gündemimiz Allah’ın Resulü olmalıdır. Bizler O’nun la hayat bulmalı, O’nunla coşmalı ki,  ümmet işte o zaman nefes alacaktır. Bütün Müslümanları böyle bir zamanda, böyle bir süreçte ayrılığın, gayrlığın, tefrikanın, mezhepçiliğin ve meşrepçiliğin ümmet coğrafyalarını kasıp kavurduğu bir süreçte vallahi ümmet-i Muhammed’i sadece ve sadece Allah’ın Resulünün etrafında kenetlenmek kurtaracaktır.” dedi.

Müslümanların bugün içine düştüğü durumdan kurtulmanın tek yolunun, Peygamber Efendimizi örnek almaktan geçtiğini belirten Demir, “Hz. Muhammed (sav) bizler için en güzel bir numune timsalidir. İyi bir baba, iyi bir koca, iyi bir eş, iyi bir komşu, iyi bir komşu, iyi ve dürüst bir tüccar, iyi bir adil yönetici, yiğit ve cesur bir komutan olmak mı istiyoruz? İşte Allah’ın Resulü,  Allah (c.c) ve ahret gününe inanan ve iman eden Müslümanlar için en güzel model ve örnektir. İşte Allah’ın Resulünün hayatını, hayatımızın bütün alanlarına bu örnekliği ile alırsak vallahi kurtulacağız.”ifadelerini kullandı.

İslam ümmetinin çok zor bir süreçten geçtiğine dikkat çeken Demir, “Müslümanlar olarak çok zor bir zamandayız. Gözyaşlarının dinmediği, günlük yüzlerce Müslüman’ın katledildiği İslam coğrafyalarındaki acı her geçen gün daha da katmerleşmektedir.  Ümmet Allah’ın kitabındaki şu mesaja ne zaman kulak verecek? Aslında kulak veriyoruz. Ama bütün mesele hayatımıza uyarlama meselesi. Yaşamaz ve yaşatma meselesi. Allah’ın kopmak bilmeyen ipine Ey Ümmet-i Muhammed sımsıkı sarılın! Allah’ın ipi kopmaz. Ona tutunan kurtulur ve hayat bulur. Hem bu dünyada, hem de ahrette. Allah (cc) bizi Kur’an’da uyarıyor. Sakın ayrılmayın, bölünmeyin ve parçalanmayın. Bir takım haklarımızdan vazgeçmek adına dahi olsa, feragat etmek adına dahi olsa Allah (cc) rızası için bir araya gelelim. Kardeş olalım. Kardeşliğimizi ilan edelim.”çağrısında bulundu.

Programın devamında ise Fatma Gizem Kılıç’ın seslendirdiği ‘Kırk Yaşındasın' şiiri salonda duygu ve heyecan dolu anlar  yaşanırken, kimi katılımcıların ise göz yaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Program Suriyeli Şeyh Haydar Muhammed Hoca'nın yaptığı dua ile sona ererken, programın ardından Peygamber Sevdalıları Platformu Kahramanmaraş İl Koordinatörü Ramazan Baykuş, etkinlik öncesi yaptıkları hazırlık ve düzenledikleri Kutlu Doğum etkinliği ile ilgili İLKHA’ya bilgi verdi.

Baykuş,  bu yıl ‘Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz Muhammed (sav)’ temasıyla yapılan etkinlik için Kahramanmaraş'ta günler öncesinden hazırlık çalışmaları yaptıklarını, çalışmalar kapsamında Kutlu Doğuma özel hazırlanan Peygamber Efendimizin ahlakını konu alan siyer kitabı dağıttıklarını ve geçen yıl düzenlenen etkinliğe oranla bu yıl katılımın daha fazla olduğunu söyledi.

İLKHA















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.