2016 Karkamış kutlu doğum etkinliği foto peygamber sevdalıları

2016 Karkamış kutlu doğum etkinliği foto peygamber sevdalıları

Peygamber Sevdalıları Platformu Gaziantep İl Koordinatörlüğü tarafından Gaziantep’in Karkamış ilçesinde “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed” temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Gaziantep’in Karkamış ilçesinde "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz Muhammed (s.a.v)" temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. İlçe halkının yoğun katılım gösterdiği etkinlik büyük bir coşkuya sahne oldu.

İlçe meydanında yapılan etkinlik öncesi ilçe halkına günler öncesinden etkinlik için hazırlık çalışmaları yapılırken, çalışmalar kapsamında platform üye ve gönüllüleri tarafından tek tek esnaf ve evler gezilerek belde halkı etkinliğe davet edildi. Davetlilere Hz Muhammed'in hayatından kesitler aktaran ‘Hz. Muhammed’e uyun ki Allah seni sevsin’ kitabı dağıtıldı.

Sunuculuğunu İbrahim Halil Yıldırım’ın yaptığı etkinlik, Hafız Murat Koç’un Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Program daha sonra Mevlithanların okuduğu Mevlid-i Şerif ile devam etti. Etkinlikte sık sık tekbir ve salavatlar getirildi. Bayan katılımcıların erkeklere oranla yoğunlukta olduğu etkinlik, adeta bir bayram havasında geçti.  Özellikle çocukların seslendirdiği ilahilere büyük bir coşku ile eşlik edilmesi etkinliğe ayrı bir renk kattı.

Özlem Ajans sanatçılarından Derviş Madsor ile Nizip Tekbir İlahi Grubu’nun seslendirdiği ilahilerle devam eden etkinlik, Hz Muhammed üzerine seslendirilen ilahilerle heyecan ve coşku doruğa ulaştı.

Etkinlik daha sonra Peygamber Sevdalıları Platformu Kız İlahi Grubu Kürtçe ‘Can Muhammed (sav) Türkçe ‘Sevdalıyız Muhammed’e (sav) ilahilerini seslendirdi. İlahilerin ardından Fatma Gizem Kılıç, isimli küçük kız “Kırk Yaşındasın” şiirini okudu.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman, günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı.

Allah'ın Müslümanları birbirine kardeş kıldığını, Müslümanların bu kardeşliği pekiştirmesi gerektiğini belirten Yaman, "Birbirinize sırt çevirmişseniz, küsmüşseniz ve birbirinize düşmanlık yapıyorsanız, Allah-u Teala’nın Resulünü üzüyorsunuz. O yüzden Peygamber Efendimizi sevindirmek aslında birbirimizi sevindirmektir. Birbirimizin gönlünü almaktır. Türk, Kürt, Arap ve Fas kardeş olmaktır. Bu kardeşliğimizi pekiştirmektir. O’nu sevindirmek ancak böyle mümkündür. Çünkü O, en çok Ensar'ına sevindi. Ensar'ın Muhacirlere gösterdiği fedakârlığa sevindi.” dedi.

Dünyada en büyük zenginliğin iman zenginliği olduğunun altını çizen Yaman, “Siz sanmayın ki, şu an ABD, Almanya, İsviçre zengindir. Çünkü onların Muhammed’i (sav) yok. Onlar inanmıyorlar, kabul etmiyorlar. O yüzden Vallahi biz onlardan daha zenginiz. Çünkü salavatlarımız var. O’na muhabbetimiz var. O’nun sayesinde Allah'ın bize lütuf ettiği Kur’an’ımız ve imanımız var. Bununla beraber birbirimize olan bağlılığımız var. Saygımız, hürmetimiz, edebimiz ve ahlakımız var. Biz onlardan daha zenginiz.” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından seslendirilen ilahiler eşliğinde katılımcılar halay çekti. Okunan dua ve yapılan ikramlarla Kutlu Doğum etkinliği son buldu.  (İbrahim Koçyiğit- İLKHA) 






































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.