2016 Malatya Battalgazi kutlu doğum etkinliği foto peygamber sevdalıları

2016 Malatya Battalgazi kutlu doğum etkinliği foto peygamber sevdalıları

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Malatya’nın Battalgazi ilçesinde 'Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed' temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Malatya koordinatörlüğü tarafından Malatya’nın Battalgazi ilçesinde 'Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed' konulu Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.  Alaca Kapı meydanında düzenlenen etkinlikte,  Hz. Muhammed'in kardeşlik ve vahdeti ile ilgili konuşmalar yapıldı. Kadınların erkeklere oranla daha fazla katıldığının gözlendiği etkinlikte sık sık tekbir ve salâvatlar getirildi.

Sunuculuğunun Ferhat Kaya’nın yaptığı Etkinlik, Ahmet Hoca'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Grup Hicret Mevlit Han Grubu Kürtçe ve Türkçe Mevlid-i Şerif okunurken, katılımcılar da hep bir ağızdan salâvatlarla mevlide eşlik etti. Etkinlikte Grup Hicret ilahiler  seslendirirken, halk da tevhit bayraklarıyla nakaratlara eşlik etti.

Daha sonra  bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Mahmut Yayla konuşmasında kardeşliğin öneminden bahsederek İslam'ın kardeşliğe verdiği öneme dikkat çekti.

Kardeşliğin Müslümanlar için çok önemli olduğunu belirten Yayla: “Kendiniz için istediğini Kardeşiniz içinde istemedikçe gerçek manada iman etmiş olmazsınız Hadis-i Şerifi bize iman etmenin kardeşlikten geçtiğini belirtiyor. Allah c.c Kur'an'ı Azimuşşan’da, Allah Resulü hadisi şeriflerinde bizlere ders verdi. Ne dersi kardeşlik dersi verdi. Allah ve Resulü bizleri kardeş yaptı. Allah ve Resulünün Kardeşleri olduk bizde.  İslam kardeşliğinin en önemli müesseselerinden biri kardeşlik müessesesinin kurulmasıdır. Allah Resulünün bize emanet bırakmış olduğu bu yolda kardeşlik müessessinin kurulmasıdır. Medine’ye hicret ettikten sonra yaptığı ilk işlerden bir tanesi de Müslümanları da kardeş yapmasıdır. İlk defa hür olanları ile köleleri kardeş yaparak kardeş yaptı. Müslümanları birbirine bağladı. Bizimde birbirimize bağlanmamız için kardeş olmamız lazımdır.” dedi.

Ardından iki kız kardeş Hz Muhammed ile ilgili şiir okudu. Şiirlerin ardından Eğitimci Mesut Gezer tarafından Hz Muhammed’in vahdet anlayışı ile ilgili bir konuşma yaptı.

Haçlı seferlerini anlamazsak bugünkü haçlı seferlerini anlayamayacağımızı belirten Gezer, “Müslümanları kıyımdan geçiren Haçlı ordularının bu saldırıları sırasından Müslümanlar ne yaptı. Selahattin’i Eyyüb-i Haçlı ordusunun ayaklarını yerden kesti. Suriye’yi, Mısır’ı, Mescidi Aksa'yı, Kudüs’ü Haçlıların fitnesinden kurtardılar. Osmanlılar haçlıları kökünden bitirmek için Avrupa’yı terbiyeden geçirdi. Ama bugün bakıyoruz ki tarih tekerrür etmiş. Yine Mescidi Aksa işgal edilmemiş mi? Edilmiştir. İslam coğrafyası ehli küfrün ayakları altında ezilmiştir. Ezilmeye mahkûm bırakılmaya çalışılmıştır. Bugün yine aynı manzara ile karşı karşıyayız. Bu vahdet nasıl gerçekleşek. Bunu tarihi tecrübelerimizden yola çıkarak öğrenebiliriz. Ümmet şu an da parçalanmış, bölünmüş bir durumda. Belki bunun reçetesi bugün Peygamber aleyhi selam’ın şahsi manevisiyle buluşmamız gerekiyor, Kur'anla buluşmamız gerekiyor. Bu ümmetin tekrar dirilmesi için özüne dönmesi gerekiyor. Birlik olalım, kardeş olalım. Ancak bu şekilde kurtuluruz.” ifadelerini kullandı.  

Program, Grup Hicret tarafından seslendirilen ilahilerin ardından Erkan Dönmez'in yaptığı dua ile son buldu.

İLKHA

























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.