2016 Muradiye Sor köyü kutlu doğum etkinliği video foto peygamber sevdalıları

2016 Muradiye Sor köyü kutlu doğum etkinliği video foto peygamber sevdalıları

Peygamber Sevdalıları Platformu Van Bölge Koordinatörlüğü tarafından, Muradiye ilçesine bağlı Alkasnak (Sor) köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Van Bölge Koordinatörlüğü Muradiye ilçesine bağlı Alkasnak (Sor)köyünde düzenlediği Kutlu Doğum etkinliği, bayanların çoğunlukta olduğu büyük bir katılımla  gerçekleşti.

Sunuculuğunu Malik Yavuzer’in yaptığı etkinliğe Molla Ahmet Bağ konuşmacı olarak katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda mevlithanlar Kürtçe Mevlit okudu.

Besmele İlahi Grubunun seslendirdiği Peygamber Efendimizi konu alan ilahiler etkinliğe katılanları coşturdu. 

“Allah’ı tanımanız ve ona boyun eğmeniz gerekir."

Programda Molla Ahmet Bağ Kürtçe yaptığı konuşmasında, Allah-u Teala'nın insanı yeryüzüne halife olarak gönderdiğini ve hakkı yeryüzünde hâkim kılmak için yarattığını belirterek, "Allah bize yollumuzu bulalım diye din olarak İslam’ı seçti. Allah İslam dini için de Peygamberler  gönderdi. Peygamberleri bu dini bize anlatmaları için gönderdi. Peygamber Efendimiz (S.A.V) de Mekke'de o sıkıntılı ve cefalı günlerinde  insanlara: "Ey insanlar! Bu kâinattın ve dünyanın bir Rabbi vardır. Yer ve gökyüzünde bir Rab vardır.  Eğer siz yer ve gök hazinesinden istifade etmek istiyorsanız, huzurlu ve mutlu olmak istiyorsanız, Allah’a iman etmeniz gerekir, Allaha kulluk etmeniz gerekir. Allah’ı tanımanız ve ona boyun eğmeniz gerekir.' diyordu." şeklinde konuştu.

Grup Besmele çocuk ilahi grubundan iki kız çocuğunun, günümüz mazlum ve mustazaflarını anlatan şiiri okuduğu sırada meydandakilerin duygulanarak, bazılarının gözyaşı döktüğü görüldü.

Etkinlik Molla Nihat Gök Hoca’nın yaptığı dua ile son buldu.

İLKHA























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.