2016 Nizip Alahacı köyü kutlu doğum etkinliği video foto

2016 Nizip Alahacı köyü kutlu doğum etkinliği video foto

Peygamber Sevdalıları Platformu Gaziantep İl Koordinatörlüğü tarafından Nizip ilçesine bağlı Alahacı köyünde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği büyük bir coşkuya sahne oldu.

Peygamber Sevdalıları Platformu Gaziantep İl Koordinatörlüğü tarafından Nizip'e bağlı Alahacı köyünde ‘Vahdet ve Kardeşlik Peygamberi Hz. Muhammed (sav)’ temalı Kutlu Doğum etkinliği gerçekleştirildi. Köy halkının yoğun bir ilgi gösterdiği etkinlikte coşku dolu anlar yaşanırken, etkinliğe çevre köylerden de katılım gerçekleşti.

Meydanda asılan ‘Anam babam sana feda olsun ya Resulullah’, ‘Seni anlasaydık dertler biterdi, seni anlayanlar huzura erdi’ ve  ‘Muhammed’in sevdalıları gül bilirler dikenleri’ pankartları ile tevhit bayrakları güzel görüntüler oluşturdu. Özellikle çocukların seslendirilen ilahilere büyük bir coşku ile eşlik etmesi ise etkinliğe ayrı bir renk kattı.

Kutlu Doğum etkinliği Ekrem Kaplan Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.  Sunuculuğunu İsmail Kanık’ın yaptığı etkinlikte sık sık tekbir ve salâvatlar getirildi. İnzar ilahi Grubu ile Kız İlahi Grubu’nun seslendirdiği ilahilerle heyecan ve coşku doruğa ulaşırken,  etkinlik Mevlithanların okuduğu Mevlid-i Şerif ile devam etti.

Tekbir ve salavatların eksik olmadığı etkinlikte, İttihad-ul Ulema üyesi Abdulkadir Üstündağ, “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed” temalı bir konuşma yaptı. Üstündağ, Müslümanların bu gün içine düştüğü bu durumdan kurtulmanın tek yolunun Hz. Muhammed'in (sav) Müslümanlara bıraktığı iki büyük emanet olan Kur’an ve sünnete sarılmak olduğunu vurguladı.

"Bir ateş çukurunun kenarındayız"

Huzurun, kardeşliğin ve güvenin tesisi için Hz. Muhammed'in getirmiş olduğu mesaja kulak verilmesi gerektiğini vurgulayan Üstündağ, “Bizler Allah’ın ipine hep birlikte sarılacağız. Allah (c.c) bizleri kardeş kıldı. Bu gün gerçekten komşuluklarımız, akrabalıklarımız, sevgimiz, nefretimiz ve hüküm vermemiz dünyadaki Müslümanların durumuna bakıldığında gerçekten bir uçurumun kenarındayız. Bir ateş çukurunun kenarındayız.”dedi.

"Bu çukur ve ateşten kurtulmak için Kur’an’ın ipine sarılacağız"

Bu durumdan kurtulmanın tek yolunun Allah’ın ipine sarılmakla olacağının altını çizen Üstündağ, “Bu gün içine düşmüş olduğumuz durumdan ancak Kur’an ve sünnete sarılarak kurtulabiliriz. Bu çukur ve ateşten kurtulmak için Kur’an’ın ipine sarılacağız, Resulullah’ın kardeşlik hukukuna sarılacağız. Ancak bununla bu çukurdan ve bu tehlikelerden kurtulabiliriz. Gerçekten bu gün ümmet çok perişandır. Ama Elhamdülillah, siz ve sizin gibi bu şekilde meydanlarda toplanan Peygamber efendimizin bu doğum yılını vesile kılarak O’nu tanımaya çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

Program daha sonra Peygamber Sevdalıları Platformu Kız İlahi Grubu’nun Kürtçe ‘Can Muhammed (sav) Türkçe ‘Sevdalıyız Muhammed’e (sav) ilahileri ile devam etti. İlahilerin ardından Fatma Gizem Kılıç isimli küçük kız, Peygamber Efendimizi konu alan “Kırk Yaşındasın” şiirini okudu.

Etkinlik Abdulkadir Üstündağ Hoca’nın yaptığı dua ile sona ererken, köy halkı köylerinde böyle bir etkinliğin düzenlemesinden memnun kaldıklarını belirterek, Peygamber Sevdalıları Platformu’na teşekkür ettiler.

İLKHA

















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.