2016 Samsun Çarşamba kutlu doğum etkinliği foto peygamber sevdalıları

2016 Samsun Çarşamba kutlu doğum etkinliği foto peygamber sevdalıları

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Samsun’un Çarşamba ilçesinde Kutlu Doğum programı düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Samsun’un Çarşamba ilçesinde Kutlu Doğum programı düzenlendi. Platformun ilçede düzenlediği ilk Kutlu Doğum etkinliğinde konuşan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, Hz. Muhammed’in, çocukları diri diri toprağa gömme zulmünü ortadan kaldırdığına dikkat çekti.

“Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed” temasıyla düzenlenen program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Okunan mevlidin ardından Ebuzer Bayram ve Mahfuz Aktekin birbirinden güzel ilahiler seslendirerek katılımcılara güzel anlar yaşattı.

Mustafa Gökan’ın açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, cahiliye dönemi adetlerini anlattı.

Cahiliye döneminde kız çocuklarının diri diri toprağa gömüldüğünü hatırlatan Göktaş, “Hepimizin bildiği gibi kız çocukları diri diri gömülüyordu. Kız çocukları yüz karasıydı, kızı olan bir adama müjdeyi verdiklerinde dünyası başına yıkılıyordu adeta, yüzü mahkeme duvarı gibi oluyordu. Küçücük bir kız çocuğu babasının ellerini sımsıkı tuttuğunda, ‘babam beni pikniğe ya da çarşı pazara götürüyor’ derdi Oysaki babasının ona tuzak kurduğundan onu diri diri gömeceğinden haberi yoktu. Babaları onları gömdüklerinde bile oyun zannediyorlardı. İşte, Peygamberin gelişiyle onlar bu zihniyetten kurtuldu. Kız çocukları diri diri gömülmekten kurtuldu ve kızlarını bağırlarına bastılar artık. O Peygamber yıllar sonra Medine'ye geldiğinde, bütün putların yerle bir olduğu zamanda o masum kız çocuklarının hikayelerini dinlediğinde gözleri yaşlarla dolardı. İşte o peygamber onları bu zulümden kurtardı." dedi.

Göktaş, “O zamanlarda şu anki tefeciler gibi zorba, güçlü, paraları ile halkın kanını emen zalimler vardı. Bu insanlar ticari alışverişlerde borç verecekleri vakit borçlunun, mal varlığı ile beraber onların kız evlatlarının durumuna da bakarlardı. Bir nevi teminat gözüyle kız çocuklarına bakarlardı ve alacağın tahsil edilmediği durumlarda o kız çocuklarını alır onlarla zina ederlerdi.” diye belirtti.

Program yapılan dua ile sona erdi.

İLKHA











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler