2016 Şanlıurfa Birecik kutlu doğum etkinliği peygamber sevdalıları

2016 Şanlıurfa Birecik kutlu doğum etkinliği peygamber sevdalıları

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz Muhammed (s.a.v)” temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber sevdalıları Platformu üyesi Uhuvvet-Der  tarafından “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz Muhammed (s.a.v)” temasıyla Birecik'te Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Etkinlik için günler öncesinden Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Uhuvvet-Der'in üye ve gönüllüleri tarafından, Kutlu Doğuma özel hazırlanan afiş ve brandalar şehrin farklı noktalarına asıldı. 

Etkinlikten iki gün önce de ilçede kapı kapı dolaşan  Peygamber Sevdalıları, Kutlu Doğum'a özel hazırlanan kitapları Birecik halkına hediye ederek etkinliğe davet ettiler. 

Etkinliğin yapılacağı alan, sabahın erken saatlerinden itibaren tevhid bayrakları, flamalar ve üzerinde Peygamber Efendimiz ile ilgili yazılmış sözlerin bulunduğu pankartlarla donatıldı.
Bayanların daha çok katılım gösterdiği etkinlik, Kamil Bektaş Hoca'nın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından programın açılış ve selamlama konuşmasını, Peygamber Sevdalıları Platformu Birecik koordinatörü Abdurrahman Güneş yaptı.

Güneş konuşmasında, bugün Vahdet ve kardeşliğin önündeki en büyük engelin şahsi, cemaatsel ve bazen de ülkesel menfaat ve maslahatların, ümmetin menfaat ve maslahatının üzerinde görülmesinden kaynaklandığını belirterek, bu durumu ortadan kaldırabilmek için ümmetin menfaat ve maslahatını, kendi menfaat ve maslahatının üzerinde tutmaktan başka hiçbir yolu olmadığını söyledi.   

Özlem Ajans sanatçılarının seslendirdikleri ilahiler ile okunan Türkçe ve Kürtçe mevlitlere etkinliğe katılanlar tekbirler ve salavatlar getirerek eşlik ettiler.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Sertaç Tekdal, vahdet ve kardeşlik ile ilgili bir konuşma gerçekleştirdi.

Allah Resulü ve sahabelerinin getirmiş olduğu vahdet ve kardeşlik ortamına, ümmetin  bugün de muhtaç olduğunu belirten Tekdal, "Bakınız Hz. Peygamber ve sahabeleri Arap toplumuna geldiler ve Arap toplumunda, cahiliye döneminde insanların vahşet içerisinde yaşadıkları bir ortamda, bir saadet asrı gerçekleştirdiler. Gerek o günkü Araplar, gerek sonrasında Kürtlerin, daha sonrasında Türklerin, İslam öncesinde yaşadıkları hiçbir huzur, saadet ve selamet asla olmamıştır. Hepsinin İslam öncesinde yaşadıklarısadece vahşet, zillet ve zülmetti." Şeklinde konuştu.  

Etkinlik Hüseyin Balemen Hoca'nın yaptığı dua ile sona erdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.