2016 Şanlıurfa Suruç kutlu doğum etkinliği video foto peygamber sevdalıları

2016 Şanlıurfa Suruç kutlu doğum etkinliği video foto peygamber sevdalıları

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz Muhammed (s.a.v)” temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Etkinlik için günler öncesinden hazırlık çalışmaları yapan Peygamber Sevdalıları Platformu Suruç İlçe Koordinatörlüğü, Kutlu Doğum'a özel hazırlanan afiş ve brandaları şehrin farklı noktalarına asarak ilçe halkının programdan haberdar ettiler.

Dün geceden itibaren etkinliğin yapılacağı salonu tevhid bayrakları, flamalar ve üzerinde Hz Muhammed ile ilgili yazılmış sözlerin bulunduğu pankartlarla donatıldı. Suruç Kapalı Spor Salonunda yoğun bir şekilde gerçekleşen etkinliğe yediden yetmişe binlerce vatandaş katıldı.

Ellerinde bayraklar, alınlarında bandajlarla etkinliğin yapılacağı yere gelen katılımcılara gül suyu ikram edilerek ayrı noktalardan içeri alındı. Sunuculuğunu Müslüm Demirkol'un yaptığı etkinlik Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Çermik İlahi Grubunun seslendirdiği ilahiler ve Mevlid’i şerif’le devam etti.

Büyük bir coşkunun hâkim olduğu etkinlik boyunca tekbir ve salavatların eksik olmadığı görüldü.

Günün anlam ve önemi binaen açılış konuşması Kürtçe yapan Peygamber Sevdalıları Platformu Suruç İlçe Koordinatörü Ahmet Yılmazoğlu, Hz Muhammed’in hayatından kesitler sunarak konuşmalarını gerçekleştirdi.

Daha sonra konuşmalarını yapmak üzere kürsüye çıkan Araştırmacı-Yazar Cengiz Aydın, vahdetin ve kardeşliğin tesisi için aynı çatı altında birleşilmesi gerektiğini belirtti.

Aydın, "Peygamberimiz 610 yılında göreve başlamadan önce dünya, bugünden daha büyük buhran içindeydi. O günler bu günlerden daha beterdi. İnsanlar vahşilikte sırtlanları geçmişti. Eğer zayıf ve kuvvetsizse en önce onu kardeşi yerdi. Resulullah'a (sav) Hira mağarasında Cebrail (as.) vahiy getirdikten sonra öyle bir indi ki, Resulullah görevinin ne olduğunu biliyordu. İşinin zor olduğunu biliyordu. Bir an önce insanlara bu haberi ulaştırması lazımdı. Vahdeti ulaştırması lazımdı. Arabistan'da her kabile, her aile, her birey kendi devletini kurmuştu. Allah Resulü bütün insanlığa İbrahim'in tevhid dinini getirecekti ama en önce bir şey yapması lazımdı. O da kardeşliği tesis edecekti." ifadelerini kullandı.

Etkinlik daha sonra yapılan dua ile son buldu.

İLKHA

























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.