2017 Batman Hasankeyf Akalın köyü kutlu doğum etkinliği

2017 Batman Hasankeyf Akalın köyü kutlu doğum etkinliği

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Batman'ın Hasankeyf ilçesine bağlı Akalın köyünde kutlu doğum etkinliği gerçekleştirildi.

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Köy Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneği (Köy-Der) organizasyonunda, Batman'a bağlı köy ve beldelerde düzenlenen Kutlu Doğum programları sürüyor.

Köy-Der tarafından Batman'ın Hasankeyf ilçesine bağlı Akalın (Aline) köyünde "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla köylülerin talebi üzerine ilk kez Kutlu Doğum etkinliği gerçekleştirildi.

M. Ali Şimşek'in sunuculuğunu yaptığı etkinlik, Köy-Der Başkanı Murat Güneş'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Köy-Der Rehber Mevlit Grubundan Vedat Yavuz ve Bünyamin Yükselten’in mevlidi ile devam eden etkinlikte, Rehber İlahi Grubundan Vedat Yavuz, Ömer Güneş, Abdullah Olam, M. Şirin Orakçi ve Yusuf Şengül Hz. Muhammed'i (sav) konu alan ilahiler seslendirdi.

İlahilerin ardından katılımcılara hitap eden Köy-Der Başkanı Murat Güneş, Hz. Muhammed'in Peygamberliğinden önce kız çocuklarına hayat hakkının tanınmadığını, Hz. Muhammed'in (sav) gelişiyle kız çocuklarının izzet ve şeref gördüğünü anlattı.

Güneş, "Hz. Muhammed'in (sav) gelişiyle zülüm bitti. Hz. Muhammed'in (sav) gelişiyle putlar yıkıldı ve putlaşmış insanlar da yüzüstü düştüler. Allah'ın, İslam'ın ve Hz. Muhammed'in (sav) nuru dünyada ışık verdi ve yükseldi. Allah (cc) ve Hz. Muhammed'in (sav) davasından büyük dava yoktur." dedi.

Hz. Muhammed'in (sav) davasının yayılması için Müslümanların büyük çaba sarf etmesi gerektiğini belirten Güneş, "Bizler Allah (cc) ve Peygamber Efendimizin davasını köylerimizde, şehirlerimizde yayıp büyüteceğiz. Hz. Muhammed'in (sav) davası, sünnetine ve bize getirmiş olduğu Kur'an-ı Kerim'ine bağlılıkla büyür. Çocuklarımızı Kur'an-ı Kerimi öğrenmeye göndermeliyiz. Evlatlarımızı Hz. Muhammed (sav) terbiyesiyle büyütmeliyiz. Kız çocuklarımızı Peygamber'in (sav) emir ettiği Allah-u Teâlâ'nın Kur'an-ı Kerimde beyan ettiği tesettürle örtmeliyiz. Hz. Muhammed'in (sav) davası camideki namaz, oruç, zekat ve hac tek değildir. Davası ahlaktır, edeptir ve tesettürdür." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından köy çocukları ve sanatçılar tarafından şiir ile ilahilerin seslendirildiği etkinlik, Köy-Der Yönetim Kurulu Üyesi Molla Ahmet Gürceğiz'in yaptığı dua ile son buldu.

Program sonrası yapılan kutlu doğum etkinliğiyle ilgili duygularını İLKHA'ya anlatan köy muhtarı İbrahim Alp, kutlu doğum etkinliklerinin her yerde ve her zaman olması gerektiğini belirtti.

Alp, "Hepimizin mevlidi hayırlı olsun. Allah, Kürt, Türk, Arap tüm Müslümanların birliğine vesile etsin. Allah akan Müslüman kanını durdursun. Peygamber (sav) üzerine salavatlar getirdik. Mevlit ve ilahiler okuduk. Bizler çok memnun olduk. Bizler tüm Türkiye'de bu mevlitlerimizin yapılmasını istiyoruz. Peygamber'in (sav) kutlu doğumunu hatırlamak için bu etkinlikler çok iyi bir vesiledir."

İLKHA





















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler