2017 Bingöl Solhan Aksakal köyü kutlu doğum etkinliği

2017 Bingöl Solhan Aksakal köyü kutlu doğum etkinliği

Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Aksakal köyünde düzenlenen Kutlu Doğum programında, Müslümanların inançları doğrultusunda yaşamaları gerektiği vurgulandı.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Aksakal köyünde "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla Kutlu Doğum programı düzenlendi.

Platforma üye Solhan Çağrı-Der'in gerçekleştirdiği program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Mevlithanların okuduğu mevlidi şerifle devam eden etkinlikte ilahi ve ezgiler seslendirildi.

Burada katılımcılara hitap eden bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Nizamettin Yaçin, yine bir Kutlu Doğum ayına ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Yaçin, "Allah Resulü'nün gelişini tekrar kutluyor ve bir araya gelip onun mücadelesini, amacını, gayesini, ne için geldiği, nasıl bir mücadele verdiği, kimlere karşı mücadele verdiğini açıklamaya çalışacağız. Yüce Allah şu imtihan sahnesi denen dünyayı peygambersiz bırakmadı. En zifiri karanlık dönemlerde bile Allah peygamberlerini göndermiştir. Hz. Muhammed'in geldiği ortamda vahşet, zalimlik, karanlık ve kötülüğün her çeşidi zirve yapmıştır. İnsanlar evlatlarını diri diri toprağa gömen bir toplum haline gelmişlerdi. Bir insan evladına acımadan onu öldürüyorsa artık hayvanlıktan daha aşağı bir dereceye inmiştir. Çünkü hayvan dahi evladına bir şefkat ve merhamet göstermektedir. İnsanların hepsi bir peygamberin gelişini bekliyorlardı." dedi.

"Hz. Muhammed insanlık için müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderildi"

Allah'ın, insanlığın kurtuluşu için 20 Nisan 571 tarihinde Hz. Peygamber'i gönderdiğine değinen Yaçin, sözlerine şöyle devam etti: "Hz. Muhammed tüm insanlık için müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderildi. Allah Resulü 40 yaşına gelinceye kadar aynı o toplum içinde yaşayan bir insandı. 40 yaşında ilahi vahiy kendisine geldiği zaman artık farklı bir durumla o toplumun karşısına çıktı. Onlara, 'Ey insanlar, la ilahe illallah deyin ki kurtulun.' dedi. İşte mücadele o zaman başladı, ona en yakın olan insanlar ona düşman kesildiler."

Yaçin, Müslümanların iman ettikleri gibi bir hayat sürmeleri gerektiğini vurgulayarak, "Allah bizden imanla birlikte amel istiyor. Yaşamamızı istiyor, inandığımız gibi yaşamamızı. Allah'a inanıp da yaşadıktan sonra hakkı haykıracak, hakkı anlatacaksınız. Nerede olursanız olun, renginiz, ırkınız ve diliniz ne olursa olsun. Hakkın haykırdığı yerde hakkın taraftarı olur. Bugün Müslümanların çektiği en büyük acının nedeni de budur. Müslümanlar çok ama haykırmada bir değiller. Müslümanlar paramparça olmuşlar, ehli küfür ve delalet silahlarını satıp biz Müslümanları birbirine öldürtüyor." ifadelerini kullandı.

Bütün peygamberlerin insanları uyarmak için gönderildiklerini sözlerine ekleyen Yaçin, "Allah Resulü putlara tapan, evlatlarını öldüren, zulüm eden ve faizci insanlara İslam'ı anlatıp onları uyarınca hesaplarına gelmedi. Resulullah'ı çeşitli şekillerle yolundan alıkoymaya çalıştılar. Makam, mal, kadın ve servet teklif ettiler. Resulullah ise 'Vallahi siz güneşi sağ elime, ayı sol elime koysanız bile ben bu yolun yolcusuyum.' dedi." ifadelerini kullandı.

Program yapılan duayla son buldu.

İLKHA









Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.