2017 Elazığ Kovancılar kutlu doğum etkinliği video foto

2017 Elazığ Kovancılar kutlu doğum etkinliği video foto

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu, Elazığ’ın Kovancılar ilçesinde "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Belediye miting alanında gerçekleştirilen etkinlik saat 13.30’da Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İbrahim Güngören’in okuduğu mevlit ile devam eden etkinlikte Alper Rezan ve Mehmet Ali Oğuz Hz. Muhammed üzerine bestelenmiş ilahi ve ezgileri seslendirdi. Programa konuşmacı olarak Araştırmacı- Yazar Mehmed Göktaş katıldı.

Etkinlikte Kovancılar İhya-Der Başkanı Mehmet Özcan selamlama konuşması yaptı. Özcan, “Küçük salonlarda başladığımız bu sevda Allah’a hamd olsun ki bugün büyük meydanlara sığmaz oldu. Çünkü söz konusu alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed’dir. Elbette ki gönüllerimiz onunla coşuyor, dertlerimiz onunla unutuluyor, acılarımız onunla diniyor, mazlumlar onunla ayağa kalkıyor, zalimler onunla sarsılıyor ve dünya onunla huzur buluyor” dedi.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-Yazar Mehmed Göktaş, Allah’ın razı olduğu insan modeli Hz. Muhammed gibi olmaya çalışan olduğunu ifade etti. Göktaş, “Peygamber Allah’ın yeryüzünde ki muradıdır. 'Ben işte böyle olmanızı istiyorum. Bakın buna' dediği kişidir. Onun için biz bunu meydanlara, bütün insanlığın, bütün beşeriyetin gözünün önüne çıkartmakla yükümlüyüz. Ondan dolayı her sene onun bir yönünü ele alıyoruz. Bu yılda hak ve adalet önderi yönüyle insanlığa anlatmaya çalışıyoruz.” dedi.

“İnsanlık bugün Adalet beklediği kadar başka hiçbir şey beklemiyor”

İnsanlığın bugün en büyük ihtiyacının adalet olduğunu belirten Göktaş, “İnsanlık bugün hak ve adalet beklediği kadar başka hiçbir gün beklememiştir. Öylesine insanlık adalete, hakka susamıştır. Onun için biz Efendimizin bu yönünü ortaya çıkarmak istiyoruz. İşte onun yolundan giden ashabı, sahabeleri ve daha sonra gelenler onun devletini, onun medeniyetini kurdular ve dünyaya taşıdılar. Ufak tefek bazı hataları olsa da vallahi dünya Müslümanların hakim olduğu dönemde Müslümanlar tek değil, kafirleri bile en huzurlu günlerini yaşıyordu. Ne zaman ki son hilafet, son halifelik Osmanlının yıkılışıyla birlikte dikkat edin dünya en korkunç birinci ve ikinci dünya savaşını gördü. Tam 55 milyon insan öldü, halifeliğin olmadığı, Hz. Muhammed’i yeryüzünde temsil eden halifesinin olmadığı bir dönemde dünya da 55 milyon insanın katledildi. İki büyük savaş yaşandı, Allah üçüncüsünü yaşatmadan önce bu ümmeti, bu dünyanın başına halifesiyle birlikte getirir inşallah” diye konuştu.

“Adalet ve hakkı yeryüzüne hakim kılmak için sadece merhamet yetmez, güçte gerekir”

Yeryüzünde hak ve adaletin hakim olması için Müslümanların güçlü olması gerektiğini belirten Göktaş, “Kardeşlerim adalet ve hakkın hakim olması için sadece merhamet yetmez, güçte gerekir. Sulu göz yetmez, ağlayan göz yetmez, güç lazım, kuvvet lazım. Allah’ın Resulü Mekke’de adaleti tam olarak yerine getiremedi, içi yandığı halde getiremedi. Niye? Gücü yoktu. Ama ne zaman ki Medine’ye hicret etti ne zaman ki Medine’de devleti oldu, ordusu oldu, mahkemesi oldu o zaman yeryüzüne hakkı ve adaleti yaymaya başladı. Onun için muhterem kardeşlerim eğer sadece yüreğimiz yanıksa, sadece merhametimiz varsa ama gücümüz yoksa kuvvetimiz yoksa evlerde, cami köşelerinde ağlar dururuz başka bir şey yapamayız. Onun için mutlaka ve mutlaka güçlü olmamız lazım, kuvvetli olmamız lazım. Bu bir kuraldır müminler güçlenmelidir. Allah gücü ve kuvveti imanı olanlara, insafı olanlara verdiği zaman onlar tuğyan etmezler, onlar Ömer olurlar” dedi.

Etkinlik, yapılan konuşmaların ardından Şua Tiyatro ve Faaliyet Kulübü Hz. Muhammed'in adalet anlayışını konu alan bir tiyatro gösterişimi ve Harun Ayaş’ın okuduğu dua ile sona erdi.

İLKHA



























Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.