2017 Elazığ Maden kutlu doğum etkinliği video foto

2017 Elazığ Maden kutlu doğum etkinliği video foto

Elazığ’ın Maden ilçesinde "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformuna bağlı Yeni İhya-Der Maden Temsilciliği tarafından "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Maden Belediye parkında düzenlenen etkinliğe HÜDA PAR Maden İlçe Başkanı İrfan Bektaş, HÜDA PAR Ergani İlçe Başkanı M. Emin Buran, Ergani Kardeş-Der başkanı Hasan Haksever ve ilçe sakinleri katıldı.

Sunuculuğunu Muhsin Bektaş’ın yaptığı etkinlik Erdoğan Uçar’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Akabinde Ersin Arslan ve Cahit Kılıç Türkçe Mevlid-i Şerifi okudu.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Yeni İhya-Der gönüllüsü İrfan Bektaş, 6 yıldır Kutlu Doğum etkinlikleri düzenlediklerini belirtti. Her yıl Hz. Muhammed’in (sav) farklı bir yönünü ele alan Peygamber Sevdalıları Platformunun bu yıl adalet temasıyla etkinlik düzenlediğini ifade eden Bektaş, "Gerçek adalet, Müslümanın vazgeçilmezi olmalıdır. Eğer bir toplumda adalet yok ise o toplum yok olmaya mahkûmdur. Gerçekten bir toplumda adalet varsa o toplum kurtuluşa erer. Bir toplumda adalet yoksa o toplumda yolsuzluk, kargaşa ve kavga olur." dedi.

"Hz Muhammed’i (sav) yediden yetmişe herkese anlatmalıyız"

Etkinlikte Türkçe bir konuşma yapan İlahiyatçı Tahir Dedeoğlu, Hz Muhammed’in (sav) her an anlatılması gerektiğini söyledi.

Hz Muhammed’i anmanın Müslümanlar için şeref olduğunu dile getiren Dedeoğlu, "Allah Resulünü ne kadar anlatsak azdır. Resulullah’ı gündemde tutmamız gerekir. Resulullah’ı anmamız, söylememiz, anlatmamız lazım. Sadece nisan ayına ait değil; her an, her dakika anmamız lazım. Kime? Çocuklarımıza, bacılarımıza, büyüklerimize yedine yetmişe herkese anlatmalıyız. Eğer anlatmazsak biz kaybederiz. Yani Muhammed’i (sav) anmak, O’nu bilmek, O’nu tanımak, O’nunla şeref bulmak demektir. Biz bununla şeref duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

"Hz Muhammed’i (sav) anmak her zaman birilerini rahatsız ediyor"

Hz. Muhammed’i (sav) anmanın her zaman birilerini rahatsız ettiğini belirten Dedeoğlu, "Birileri rahatsız olsa da, birilerinin keyifleri kaçsa da biz Allah Resulünü anlatmaya devam edeceğiz. Peygamberlik gelmeden önce herkes onu ‘Muhammed-ul emin’ olarak biliyor. Güvenilir Muhammed olarak biliyor. O insan ne zamanki Peygamberlikle görevlendirildi insanları insanların kulluğundan çıkarıp Allah’ın kulluğuna davet etti. Birileri rahatsız oldu. Şunu özellikle söylüyorum; her zaman, her dönem Resulullah’ı anmaktan birileri rahatsız olacak. O gün Mekke’de Ebu Lehebler, Ebu Cehiller rahatsız oldu bugün de rahatsız oluyorlar. O’nun için bu anma programlarına birileri laf atıyor, hesapları bozuluyor. Çünkü Allah Resulünü anmak onların işine gelmiyor. Hayatımızdan Allah Resulünü çıkardığımızda ne yapacağız? Çocuklarımızı, eşlerimizi, amcalarımızı, bu toplumu nasıl dizayn edeceğiz? Dertleri, Allah Resulünü bu toplumun içerisinden almak. Ama bunlar bunu yapamayacaklar. Hz. Muhammed’i (sav) biz anmasak da birileri gelecek, O’nu anlatacak. O’nun hayatı evine, sokağına, memleketine hüküm sürecek. Kimse bu nuru söndüremeyecek." değerlendirmesinde bulundu.

"Allah Resulünün gönderildiği dava adalet üzerine kurulmuştur"

Allah’ın (cc) ‘Adl’ isminin tecellisi olarak Hz Muhammed’e (sav) adil olmasını emrettiğini belirten Dedeoğlu son olarak, "Allah’ın (cc) isimlerinden biri de adildir. Allah (cc) bu vasfın gereği olarak Hz. Muhammed’den (sav) de adil olmasını istiyor. Yani adil olmak ne demek? Kişinin hak ettiğini vermektir. Kim neyi hak ediyorsa onu vermektir. Allah Resulünün gönderildiği dava, adalet üzerine kurulmuştur. Evin içerisinde, aile içerisinde mahallede, bir memlekette adalet önemlidir. Çünkü bir memlekette hak ettiğini vermezsen o zaman terör, bozgunculuk çıkar." şeklinde konuştu.

Ersin Aslan ve Cahit Kılıç’ın seslendirdiği ilahi ve ezgilerle katılımcılar coşku dolu anlar yaşadı. Küçük çocukların şiir okuduğu etkinlik Furkan Bektaş’ın yaptığı dua ile son buldu.

İLKHA





































Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.