2017 Mardin Dargeçit kutlu doğum etkinliği video foto

2017 Mardin Dargeçit kutlu doğum etkinliği video foto

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Mardin'in Dargeçit ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla Mardin'in Dargeçit (Kerboran) ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Mardin’in Dargeçit (Kerboran) İlçesinde Mırade Kınê meydanında düzenlenen etkinliğe ilçe halkının yanı sıra çevre köylerden de yoğun katılım oldu.

Programa Dargeçit AK Parti İlçe Başkanı M. Beşir Kılıç HÜDA PAR İlçe başkanı Abdurrahman Seyhan, siyasetçi Mecit Değerli Cami imamı Mehmet Özdemir Suriyeli Molla Mahsum ve yüzlerce peygamber sevdalısı katıldı.

Etkinlik Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Siirt Hidayet İlahi Grubunun seslendirdiği ilahilerin ardından mevlit okundu. Katılımcılar mevlide salavatlar getirerek eşlik etti.

Programda konuşan Molla Abdulbari Çelik, "Muhakkak ki Allah, adaleti, iyiliği, akrabaya yardım etmeyi emreder, çirkin işleri, fenalık ve azgınlığı da yasaklar. O, düşünüp tutasınız diye size öğüt veriyor." ayetine işaret ederek Allah’ın dinine yardım edip Peygambere ve Kur’an’a tabi olanların  kurtuluşa ereceklerini ,bunun dışında kalanların zarar ettiklerini belirtti.

Çelik, "Ey Müslümanlar, ey Peygamber sevdalıları, ey aziz milletimiz! Vallahi şeytan zarar etti, Nuh’un (as)  kavmi zarar etti. Nemrut, Karun ile Firavun, Ebu Cehil ve Ebu Lehebler zarar etti. Vallahi elleri ve kalpleri Peygamberlerin dava ve yolundan ayrılmayanlar bu dünyada da Ahirette de kâr etmişlerdir." dedi.

Çelik'in konuşmasının ardından Hidayet Kız İlahi Grubu ilahi ve şiirler seslendirdi. Programda ayrıca Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Siyer Sınavı'nda ilçede dereceye girenlere ödülleri verildi.

Ayrıca salavat kampanyası kapsamında 9 milyon 416 bin 726 salavat-ı şerif, 598 Yasin Süresi, 9 Kur’an-ı Kerim Hatmi  ile  binlerce İhlas, Felak,Nas süreleri ve  Kelime-i Tevhid'in okunduğu açıklandı.

Etkinlik Suriyeli Molla Mahsum’un okuduğu dua ile sona erdi.

Etkinlik sonrası duygularını paylaşan katılımcılar, programda emeği geçen platform yetkililerine teşekkürlerini ilettiler.

İLKHA





































Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.