2017 Osmaniye kutlu doğum etkinliği

2017 Osmaniye kutlu doğum etkinliği

Peygamber Sevdalıları Platformu Osmaniye il Koordinatörlüğü tarafından Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformunun Osmaniye İl Koordinatörlüğü tarafından “Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (s.a.v)” temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Tekbir ve salavatların eksik olmadığı programda, Hz Muhammed'i (sav) konu edinen ilahiler seslendirildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen program, saat 15.00'te Veysi Sonkaya'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra Adana Grup Kervan’ın seslendirdiği ilahilerin ardından mevlithanlar sahne aldı.

Programda İlahiyatçı-Yazar Salih Demir, "Hak ve Adalet" temalı bir konuşma yaptı. Demir, konuşmasında İslam coğrafyasının kan, revan ve zillet içinde olduğunu bunun sebebinin de Hak ve Adaletten yoksun olduğundan kaynaklandığını söyledi.

Allah’ın habibini hayırla anmak ve yâd etmek için bir araya geldiklerini söyleyen Demir, “Rabbimize hamd-u senalar olsun ki bir Kutlu Doğuma daha yeniden girmiş bulunuyoruz. Osmaniyeli Peygamber Sevdalısı kardeşlerim, yine bir Kutlu Doğum yine Allah’ın Habibini hayırla anmak ve hayırla yâd etmek için bir araya geldik. Rabbim hepinizden razı olsun. Muhammedi Sevda öyle bir sevda ki, şuradaki coşkudur. Muhammedi Sevda, Allah Resulünün dizlerinin dibinde yetişen Hz. Ömer’in adaletidir. Muhammedi Sevda öyle bir sevdadır ki Hz. Hüseyin’in ‘zillet bizden uzaktır’ haykırışıdır. dedi.

İslam coğrafyasının kan ve revan içinde olduğunu hatırlatan Demir, “Annelerin, bebelerin, bacıların gözaşısının dinmediği, Coğrafyanın adeta talan edildiği bir zamandayız. Hakkı ve Adaleti arıyoruz ama göremiyoruz. Ümmetin, küllerinden yeniden doğması lazım. Düştüğümüz yerden yeniden toparlanmamız ve kalkmamız lazım. Ümmet coğrafyasındaki acılar artmakta ve katmerlenmektedir.” dedi.

"Ümmeti Muhammed olarak düştüğümüz yerden yine Hak ve Adalet’i tesis etmek kaydıyla kalkmak zorundayız" diyen Demir, “Ve yine Allah Resulü bir sözlerinde ‘Bir kavimde Hak ve Adaletten uzak hüküm  verilirse o kavimde kan dökümü yaygınlaşır’. Hepimiz ümmet coğrafyasındaki duruma şahidiz kardeşlerim. İşte Allah'ın Resulü katmerlenen bu acıyı ümmet içerisindeki Hak ve Adalet müessesesinin yok oluşuna bağlıyor. Yeniden bu müesseseyi çalışır hale getirmek durumunda ve zorundayız.” ifadelerini kullandı.

Peygamberlikten önce Allah’ın Resul’ünden örnekler veren Demir, “Hılfu’l-Fudul diye bir cemiyet var. Mekke’ de zulüm kol geziyor. Şehir adeta karanlığa gömülmüş, kız çocuklarının diri diri toprağa gömüldüğü, her türlü gaspın, haksızlığın, izzetsizliğin kol gezdiği bir dönem. Artık buna bir dur deme zamanı. Vicdan sahibi bir takım Mekkeli ileri gelenler diyorlar ki 'buna bir dur demeliyiz.' Bu yapılan zulümlerin önüne geçmek için Hılfu’l-Fudul diye bir cemiyet kurulmuştur. Haksızlığa, zulme ve adaletsizliğe karşı mücadele verecek olan bu derneğin Allah Resulü’de bir müdavimi oluyor.” şeklinde konuştu.

Etkinlik konuşmalarının ardından Adana Grup Kervan sanatçılarının seslendirdiği ilahi ve ezgileriyle devam etti.

Seslendirilen ilahi ve ezgilerin sonra program, Veysi Sonkaya'nın okuduğu dua ile sona erdi.

İLKHA























Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler