2017 Şanlıurfa Halfeti Göklü beldesi kutlu doğum etkinliği foto

2017 Şanlıurfa Halfeti Göklü beldesi kutlu doğum etkinliği foto

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesine bağlı Göklü (beldesi) Mahallesi'nde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Halfeti ilçesine bağlı Göklü (beldesi) Mahallesi'nde "Hak ve Adalet Rehberi Hz Muhammed (sav)" temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte, Peygamber Sevdalıları Platformu Halfeti Temsilcisi Said Esen’in selamlama konuşması yaptı.

Mevlithanların okudukları Mevlid-i Şerif ve Grup İhya’nın seslendirdiği ilahi ile ezgilerle devam eden etkinlikte Şeyma Çetin’in de şiir okudu.

Programa konuşmacı olarak katılan Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihad’ul Ulama) üyesi Molla Abdulbari Çelik, Hz Muhammed'in hak ve adaletini anlatan bir konuşma yaptı.

Hz Muhammed'in hak ve adaletin tesisi için gönderildiğini söyleyen Çelik, "Allah yeryüzünü ve gökyüzü hak ile yaratmıştır. Güneşi, ovaları, dağları, denizleri, şehirleri köyleri ve her şeyi hak ile yaratmıştır. 124 bin peygamberi hak ile yaratmış ve Peygamberimiz Hz Muhammed'i de hak ile gönderdi. Peygamberimiz, adil olan Allah’ın adil bir Peygamberidir. Onun yanında zenginler ile fakirlerin, köleler ile hürlerin, köylüler ile şehirlilerin arasında fark yoktur. O Allah’ın adaletini yeryüzüne dağıtıyordu. Allah’ın penceresinden insanlara bakıyor ve bizlerden de adil olmamızı istiyordu." dedi.

Program yapılan konuşmaların ardından Ahmet Koyar'ın yaptığı dua ile sona erdi.

İLKHA











Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler