2017 TEOG yerleştirme sonuçları açıklandı

2017 TEOG yerleştirme sonuçları açıklandı

​MEB, Ortaöğretim kurumlarına yerleştirme sonuçlarını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sistemi kapsamında liselere yerleştirme sonuçlarını açıkladı.

Sonuçlara meb.gov.tr adresinden ulaşılabilecek.

Sonuçlara göre bir milyon 192 bin 660 öğrenciden bir milyon 19 bin 577 kişi tercih yaptı, 173 bin 83 öğrenci de tercih yapmadı.

Tercih yapan öğrencilerden 935 bin 241’i tercihlerinden birine yerleşti. Bu durumda tercih yapan öğrencilerin yüzde 91,73’ü tercihlerinden birine yerleşmiş oldu.

Tercih yaptıkları halde tercihlerinden birine yerleşemeyen öğrenciler açık öğretim kurumlarına yerleştirildi. Açık öğretim kurumlarına yerleştirilen öğrenciler istemeleri hâlinde yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecek.

Öğrenciler 14-18 Ağustos, 21-25 Ağustos ve 28 Ağustos-6 Eylül tarihlerinde saat 17.00’ye kadar yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecek.

Yerleştirmeye esas nakil başvuruları, herhangi bir örgün ortaokul müdürlüğünden boş kontenjan şartı aranmaksızın yapılabilecek. Öğrenciler yerleştirmeye esas nakil başvurusunda 3 tercih yapacak ve bu tercihlerini bir ortaokul müdürlüğünden onaylatacaklardır.

 Alınan tercihler doğrultusunda yerleştirmeye esas nakiller YEP üstünlüğüne göre merkezî olarak yapılacaktır.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.