214 araç trafikten men edildi

214 araç trafikten men edildi

Gaziantep'te gerçekleştirilen trafik uygulamalarında bin 737 sürücüye trafik kurallarını ihlal ettikleri gerekçesiyle para cezası verilirken, 214 araç trafikten men edildi.

Gaziantep'te şehir merkezi ve şehirlerarası karayollarında rutin olarak yapılan trafik uygulamaları ve denetimleri devam ediyor.

Konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kentte yapılan trafik uygulamalarında ve denetimlerinde, trafik kurallarını ihlal ettikleri belirtilen sürücülere cezai işlem uygulandığı bildirildi.

6 bin 490 aracın kontrol edildiği uygulamalarda, 888 sürücüye ve araç plakasına hız ihlalinden, 52 sürücüye alkollü olarak araç kullanmaktan, 15 sürücüye yayalara ilk geçiş hakkını vermemekten, 2 sürücüye alkolmetreye üflemeyi reddetmekten, 2 sürücüye sürekli korna çalarak gürültü kirliliği yapmaktan, bir araç sürücüsüne çakar lamba takmaktan, bir sürücüye atık madde toplamaktan, 69 sürücüye fenni muayeneyi yaptırmamaktan, 20 sürücüye de zorunlu mali sorumluluk sigortasını yaptırmamaktan, 689 sürücüye ve araç plakasına diğer trafik kurallarını ihlal etmekten olmak üzere toplam bin 737 sürücüye ve araç plakasına cezai işlem uygulandı.

214 aracın trafikten men edildiği uygulamalarda, 16 sürücünün ise belgesine el konulurken, bir yayaya da trafik ışık ve işaretlerine uymamaktan para cezası verildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.