230 yurt öğrencisi yedikleri yemekten zehirlendi

230 yurt öğrencisi yedikleri yemekten zehirlendi

Kahta Cendere Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kız Öğrenci Yurdunda kalan öğrenciler akşam yemeğinden sonra mide bulantısı ve baş dönmesi şikayeti ile rahatsızlanması üzerine, Kahta Devlet hastanesine kaldırıldı.

Kahta Cendere  Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  Kız  Öğrenci Yurdunda kalan öğrencilerde,  akşam yemeğinden sonra mide  bulantısı  ve baş dönmesi rahatsızlığı baş gösterdi.  Şikayetlerin artması üzerine çok sayıda  ambulans ve  Kahta Belediyesine ait otobüslerle 230 öğrenci, Kahta Devlet Hastanesine kaldırıldı.

 

Öğrencilerin tedavileri  devam  ederken  olayı duyan öğrenci aileleri  hastaneye akın etti.

 

İlçe  Kaymamı Dede Musa  Baştürk hastaneye gelerek  öğrencilerin durumu  hakkında hastane yetkililerinden bilgi  aldı.

 

Kahta Kayamakamı Baştürk gazetecilere  yaptığı açıklamada; '' Kız  yurdunda  kalan öğrencilerimiz mide  bulantısı  ve baş dönmesi şikayeti üzerine hastaneye  başvurdu. Hastaneye başvuran öğrenci sayısı 230. öğrencilerimizin genel  durumları  iyi. Tüm öğrenci ve velilerimize  geçmiş olsun dileklerimizi  iletiyoruz.''

 

Kahta Gıda Tarım ve Hayvancıklık Müdürlüğü  ve İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri öğrencilerin zehirlendikleri  akşam yemeğinde bulunan  tavuk tantuni, çorba ve  ayran numunelerini aldı.

 

Müdahale edilen ve durumu iyi  olan öğrenciler  yurtlarına geri  gönderilirken, tedavisi  devam eden  öğrenciler  müşahade  altında tutuluyor.

 

Olayla  ilgili  soruşturma başlatıldı. (Mehmet Eren-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.