28 Şubat ve katsayı mağduriyeti

28 Şubat ve katsayı mağduriyeti

Manisa Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen İl Başkanı M.Emin Sofuoğlu ile Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, 28 Şubat süreci ve katsayı mağduriyeti ile alakalı ortak bir basın açıklaması düzenlediler.

MANİSA - 28 Şubat sürecinde dini inançları nedeniyle görevinden atılan ve istifaya zorlanan memurların yaşadıkları acıların mağduriyetlerin hala dinmediğini belirten Memur Sen Manisa İl temsilcisi M.Emin Sofuoğlu, "Post modern darbe eğitime çok büyük bir tahribat vermiştir. Biz Memur Sen ve Eğitim Bir Sen olarak 28 Şubat davasına müdahil olduk. Memur Sen örgütü olarak bütün darbelere karşıyız. Darbe bizim zarar gördüğümüz gibi sadece eğitim hakkını çalışma hakkını gasp eden bir süreci beraberinde getirmez, aynı zamanda yeni doğan ve doğacak nesillerin ideallerini ve hayallerini de yok eder. Her darbe eğitim ve çalışma hakkının kesilmesi yanında, sağlıklı yaşama hakkını da gasp etmiş olur. Darbelerin tamamı kirlidir.28 Şubat post modern darbesi de bu kirliliği ile tarihe geçmiştir. Böyle bir darbenin 'bin yıl sürecek' diyen aktörleri, tankları yürüttükleri caddeden cezaevi araçları ile hukuk önüne çıkarılmaktadır bugün. Bunu ülkemiz adına, milletimiz adına, hukuk adına bir fırsat olarak görüyor, bir değer olarak görüyoruz." dedi.

 

1960 süreci ile Türkiye'nin darbeler ve vesayetçi rejimler sürecine girdiğini, ülkenin insani değerleri başta olmak üzere, maddi ve manevi değerlerinin yok edildiğini, ardından 1971 ve 1980 darbelerinin ülke insanına yaşatıldığını ifade eden Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ ise, 28 Şubat post modern darbesini şu sözlerle dile getirdi: "28 Şubat darbesi 1997 yılında seçilmiş bir hükümete karşı yapıldı. Bunlar zihniyetlerinden dolayı, yapmış oldukları hizmetlerinden dolayı, birileri kendilerine siyasetçi terbiyecisi rolüne soyundu acaba siyasetçileri terbiye edebilir miyiz diye düşündüler, fakat siyasetçileri bir tek sandığın terbiye edebileceğini, siyasetçileri bir tek halkın terbiye edebileceğini düşünemediler." ifadelerini kullandı. (Ramazan Sındıraç-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.