28 yıl sonra öğrencileriyle bir araya geldi

28 yıl sonra öğrencileriyle bir araya geldi

Milli Eğitim Bakanlığı Mali Müfettiş Emine Duman, 28 yıl önce öğretmenlik yaptığı Bingöl’ün Solhan ilçesindeki öğrencileriyle bir araya geldi.

Dünden Bugüne “Solhan'daki Öğretmenler ve eğitimciler” kitabın tanıtım programına katılan Milli Eğitim Bakanlığı Mali Müfettiş Emine Duman, 28 yıl önce öğretmenlik yaptığı Solhan ilçesindeki öğrencileriyle bir araya geldi.

28 yıl önce öğretmenlik yaptığı öğrencileriyle bir araya gelen Milli Eğitim Bakanlığı Mali Müfettiş Duman, 28 yıl sonra öğrencileriyle buluşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Öğrencileriyle hasret gideren Duman, “28 yıl önceki talebelerinizin sizi havaalanında karşılaması, geldiğiniz yere kadar yanınızda olması yine aynı sevgiyle, aynı muhabbetle, aynı saygıyla karşılaması kadar güzel bir şey olamaz. ‘Öğretmenlik en güzel meslek’ lafını bugün en güzel şekilde yaşadım. Öğretmenliğin dışında bu duyguları yaşayabileceğimiz başka bir meslek yok. Bu dünyaya bir daha gelsem, kesinlikle öğretmen olurdum. Tercih sunsalar, birinci tercih olarak tekrar Solhan'ı yazarım, tercihim asla değişmez. Solhan’a teşekkür ediyorum. Beni ben yapan, beni bu güne getiren kişiliğimde çok büyük katkısı olan bir yer.”

Milli Eğitim Bakanlığı Mali Müfettiş Emine Duman ile aynı dönemde Solhan’da öğretmenlik yapan Güzin Yılmaz da “Ben burada büyüdüm. Gerçekten çocuk geldik buraya, büyüyerek gittik. Ve bugün günün başından şu ana kadar yaşadığım duygular gerçekten anlatılamaz. Hani derler ya bana mutluluğun resmini çizebilir misin diye? İşte bu mutluluğun resmi, gerçek bir mutluluk bu, yani gerçekten anlatılabilecek kelimelere dökülecek gibi değil. Ben kesinlikle böyle bir karşılama beklemiyordum. Yani mükemmelsiniz, harikasınız. Bunu bize yaşatmayabilirdiniz de, burada olmayabilirdiniz de.Ama gerçekten bir gönül birliği yaptığınız için hepinize çok çok teşekkür ediyorum. İyi ki burada başlamışız öğretmenliğe, iyi ki buraya gelmişiz, iyi ki burada bu güzel anları yaşamışız hep birlikte.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.