30 yıllık sarkan elektrik telleri tehlike saçıyor

30 yıllık sarkan elektrik telleri tehlike saçıyor

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine bağlı Yukarı Arıcan kırsal mahallesinde yaklaşık 30 yıldır bakımsız kalıp, sarkan elektrik telleri tehlike saçıyor.

Akçakale'ye bağlı Yukarı Arıcan Mahallesi Buhara mezrasında yaklaşık 30 yıldır bakımsız kalan elektrik tellerinin sarktığını belirten vatandaşlar, elektrik hatlarında bir iyileştirme yapılmadığını ve bu nedenle her zaman bir tedirginlik ve korku içerisinde olduklarını ifade ettiler.

Yaklaşık 30 yıllık elektrik direklerinin neredeyse yıkılacağını belirten mezra sakinleri, ahşaptan yapılan elektrik direklerinin çürümeye başladığını ve elektrik tellerinin bakımsızlıktan dolayı sarktığını söylediler.

Yetkililerden olası bir kazanın yaşanmadan elektrik telleri ve direklerinde iyileştirme çalışmalarının yapılmasını isteyen mezra sakinlerinden İsmail Gültekin, şöyle konuştu:

"Can ve mal tehlikesiyle karşı karşıyayız. Bu elektrik telleriyle 10 haneye enerji veriliyor. Bu teller eski, ısınmalardan dolayı sürekli ısınıyor ve bu nedenle kesiti oluyor. Elektrik telleri sarktığı için tehlike oluşturuyor. Çocuklar sürekli tellerle oynuyorlar. Yetkililerin buna el atmalarını istiyoruz." (İLKHA) 
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.