35 öğretmen bir öğrenci için görev aldı

35 öğretmen bir öğrenci için görev aldı

Van'da ortak sınavların mazeret oturumuna katılması gereken 308 öğrenciden sadece biri gelince 35 öğretmen sadece bir kişi için görev almış oldu

Van'ın Başkale ilçesinde Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavları'na giremeyen 308 öğrenci için yapılan mazeret sınavına sadece bir öğrenci girdi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavları'na giremeyen 8. sınıf öğrencisi 45 bin 984 öğrenci için bu yıl ilk kez mazeret sınavı yaptı. 

MEB tarafından bu yıl uygulamaya geçilen Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavları'na katılamayan öğrenciler için yapılan mazeret sınavlarının, birinci ve ikinci gün oturumuna Başkale ilçesinde sadece 1 öğrenci girdi.

İlçe genelinde 308 öğrencinin katılacağı sınavın yapıldığı Başkale Cumhuriyet Ortaokullu'nda sınav için Cumartesi ve Pazar günleri 35 öğretmen görevlendirildi. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı okuldaki sınava sadece Mazlum Işık adlı öğrenci katılırken, 17 salonun 16'sı boş kaldı.

İki gün boyunca görev yapan 35 öğretmen, boş dersliklerde 307 öğrencinin gelmesini beklerken, öğrencilerin kar yağışının köy yollarını kapatması nedeniyle gelmediği ileri sürüldü.

Kimsenin katılmadığı sınava giren Mazlum Işık, "Salonları boş görünce şoke oldum. İnşallah iyiyi bir puan alırım" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler