42 hafız taçlandırıldı

42 hafız taçlandırıldı

Adıyaman'ın Kâhta ilçesinde 42 talebe için icazet merasimi düzenlendi.

Adıyaman'ın Kâhta İlçe Müftülüğüne bağlı kurslarında hafızlık eğitimi alan 42 talebe için icazet merasimi düzenlendi.

Teravih namazı öncesi açık alanda düzenlenen programa aileler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kur’an-ı Kerim ile başlayan programda ilahi ve ezgiler de seslendirildi. Yatsı ve teravih namazının program alanında kılınmasından sonra programa devam edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığının Ramazan ayı etkinlikleri çerçevesinde, İstanbul, Aksaray ve Tanzanya’dan programa katılan hafızların okuduğu Kur’an-ı Kerim'le vatandaşlar coşku ve maneviyatı bir arada yaşadı.

Kaymakam Ahmet Gazi Kaya, yaptığı teşekkür konuşmasında, hafızlık eğitimini önemsediklerini belirterek, "Çünkü bu milletin, bu vatanın sağlam inançlı insanlara ihtiyacı vardır. Bundan dolayı Kâhtamızda hafızlık eğitiminin daha da gelişmesi için gayret sarf ediyoruz. İcazet merasimini gerçekleştirdiğimiz hafızları, ailelerini ve eğitimlerinde katkısı olan hocalarını ve ilçe müftümüzü tebrik ediyorum. Ayrıca böyle bir programı tertipledikleri için teşekkür ediyorum." dedi.

İl Müftüsü Mehmet Taşcı ise selamlama konuşmasında; "Yürüyen Kur’an olan hafızların bu anlamlı günlerinde yanlarında olmaktan,  Kur’an ayı olan Ramazan ayında hem Kur’an-ı Kerim ziyafeti hem de hafızların icazet merasimini birlikte gerçekleştirmek ayrı bir güzelliktir. Hafızların yetişmesinde emeği geçen herkese teşekkür eder, genç hafızlarımızı ve ailelerini tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kâhta İlçe Müftüsü Rıfat Çevik de şunları söyledi: "İlçe Müftülüğü olarak, Kur’an kurslarımızda eğitimlerini tamamlayan 42 hafızımızın icazet programı ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın, Ramazan faaliyetleri çerçevesinde tertiplenen Kur’an-ı Kerim ziyafeti hayırlara vesile olsun. Ramazan ayının bereket ve rahmet dolu iklimini yaşadığımız şu günlerde, Kur’an ayını bir nebze olsun ihya etmek ve rahmet ve bereketinden istifade etmek niyetiyle Kur’an-ı Kerim ziyafetini tertipledik. Tilavetleriyle bizleri manen doyuracak olan misafir hocalarımıza şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Çevik, 1990 yılından beri Kahta İlçe Müftülüğüne bağlı eğitim veren Hafızlık Kur’an kurslarında bu güne kadar 350’ye yakın hafız yetiştirdiklerini belirtti.

Program 6’sı kız 42 hafıza, belge ve hediyelerin verilmesi ve 2 hafızın kısa konuşmalarıyla sona erdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.