50 bin yeni sosyal konutun ihalesini gerçekleştireceğiz

50 bin yeni sosyal konutun ihalesini gerçekleştireceğiz

2019 yılı içinde 67 şehirde 140 projeyle 50 bin yeni sosyal konutun ihalesini gerçekleştireceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, alt gelir gruplarında 20 yıl vadeyle aylık taksitlerin 388 liradan başlayacağını söyledi.

2019 yılı içinde 67 şehirde 140 projeyle 50 bin yeni sosyal konutun ihalesini gerçekleştireceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, fiyatların 116 bin lira ile 399 bin lira arasında değişeceğini ve alt gelir gruplarında 20 yıl vadeyle aylık taksitlerin 388 liradan başlayacağını aktardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 50 bin yeni sosyal konut projesinin tanıtım törenine katıldı. İstanbul Kasımpaşa Kızılay Meydanı'nda düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.

"Bugün burada TOKİ'nin 50 bin yeni sosyal konut projesinin müjdesini de veriyoruz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu konutların bir başka özelliği de yatay mimariyle inşa edilecek olmalarıdır. Milletimizin geleneğine, göreneğine uygun şekilde, mahalle kültürünü yaşatacak, insanların toprakla ve yeşille irtibatını en üst düzeyde tutacak bir mimari anlayışla şehirlerimizi dönüştürüyoruz. 2019 yılı içinde 67 şehrimizde, 140 projeyle 50 bin yeni sosyal konutun ihalesini gerçekleştireceğiz."

Proje bedelinin 10 katrilyon olduğunu belirten Erdoğan, fiyatların 116 bin lira ile 399 bin lira arasında değişeceğini ve alt gelir gruplarında 20 yıl vadeyle aylık taksitlerin 388 liradan başlayacağını aktardı.

Kura çekimi ile hak sahiplerini bulacak olan konutlarda orta gelirler için ise 15 yıl vadeyle aylık taksitlerin 759 liradan başlayacağını söyledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.