59 yıldır aynı mahallede muhtarlık yapıyor

59 yıldır aynı mahallede muhtarlık yapıyor

​İstanbul'un Sarıyer ilçesinde bulunan Tarabya Mahallesi'nde muhtarlık yapan H. Rafet Üstün 59 yıldır mahalleliye hizmet vermenin sevincini yaşıyor.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "19 Ekim Muhtarlar Günü" vesilesiyle İstanbul'da en uzun süre aralıksız olarak muhtarlık görevini yürüten Tarabya Muhtarı H. Rafet Üstün'ün şahsında tüm muhtarların Muhtarlar Günü'nü kutladı.

Valilik, Tarabya'ya 59 yıldır hizmet eden Üstün'ün hayat hikâyesi ile ilgili de sosyal medya için kısa bir video hazırladı.

Söz konusu videoda muhtarlık mesleği ve mahallesi ile ilgili konuşan Üstün, doğup büyüdüğü mahalleye severek hizmet ettiğini belirterek mahallelinin de kendisini sevdiğini ve her dönem yeniden muhtar seçildiğini söyledi.

Üstün, "1961'de muhtar oldum. 59 senedir muhtarlığım devam etmektedir. Tarabya sevgi istiyor. Sevgiyle başlayıp sevgiyle devam ediyoruz. Onun için kapımdan içeri girenler bana baba diye, ağabey diye hitap ederler. Ben doğma büyüme Tarabya'lı olduğum için Tarabya'ya hizmet etmek büyük bir şereftir." dedi.

Seçim döneminde hiç gezmediğini, halkın kendiliğinden sandığa gidip oy kullandığını söyleyen Üstün, "Akşam 5'ten sonra sandıklar açıldığında 'Muhtar! Seni seçtik' diyenler koşarak geldiğinde hoşuma gidiyor. Ben insanları seviyorum. İnsanlar beni sevdiği müddetçe onlara hizmet etmeye koşa koşa giderim. Sevgi karşılıklı olduğu için muvaffak oluyorum. Tarabya'ya gelmiş olan büyüklerim Tarabya'ya girdikleri dakikakada öncelikle beni soranlar oluyor. Ben de koşarak gidip davet ediyorum. Bu güne kadar gelmiş geçmiş pekçok valim ile temas kurdum. Ancak şimdiki Valimin samimiyeti bambaşka. Toplantılara gettiğimde muhakkak beni yanına alır ve beni sahneye çıkarır. Tarabya halkına bundan önce ve sonra verdikleri destek için candan teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.