6-8 Ekim şehitleri farklı şehirlerde anıldı

6-8 Ekim şehitleri farklı şehirlerde anıldı

PKK/HDP'lilerin 6-8 Ekim 2014 tarihinde, kurban eti dağıtırken katlettikleri Yasin Börü ve arkadaşları farklı illerde faaliyet gösteren STK'ların düzenlendiği programlarla anıldı.

PKK/HDP'lilerin 2014 yılında 6-8 Ekim başta olmak üzere devamındaki günlerde katlettiği Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş, Turan Yavaş ve Cumali Güneş farklı illerde faaliyet gösteren STK'ların düzenlendiği programlarda rahmetle yad edildi.

Adıyaman

Yasin Börü ve arkadaşlarının hunharca katledilişinin yıldönümü dolayısıyla Adıyaman VAHDET- DER tarafından bir program düzenlendi. Dernek binasında düzenlenen program ile şehitler yad edildi.

Program okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından 6-8 Ekim de katledilen şehitlerin hayatında kesitler sunularak, nasıl katledildikleri anlatıldı.

Programda bir konuşma yapan dernek başkanı Bilal Demir, şehitlik makamının üstün bir makam olduğunu şehitliğin hak edenlere verildiği vurguladı.

Şehadetin her dönemde var olduğunu ve her dönemde de şehadete talip insanların var olduğuna değinen Demir, sırf "lailaheillallah" dedikleri için kendi kabileleri tarafından katledilen sahabelerin olduğunu, 6-8 Ekim’de de "Kürtler eziyet görüyor" diyerek ayaklananların sadece Müslüman oldukları için, Kürtleri katlettiklerine işaret etti.

Program, 6-8 Ekim vahşetini anlatan sinevizyon gösteriminin ardından okunan dua ile son buldu.

Elazığ

Elazığ Yeni İhya-Der de kurban eti dağıtırken katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarını unutmadı.

Dernek binasında gerçekleştirilen anma programına çok sayıda vatandaş katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program 6-8 Ekim şehitlerini konu alan ilahilerin okunması ile devam etti.

Programda Araştırmacı Hasan Şahin, bir konuşma gerçekleştirdi. Şahin, yaptığı konuşmada Kobani bahanesi ile 6-8 Ekim olaylarında bölgedeki Müslümanların sindirilmeye çalışıldığını ifade etti.

Program, Şahin’in yaptığı dua ile son buldu.

Batman

Batman’ın Kozluk ilçesinde 6-8 Ekim şehidlerini anma ve anlama etkinliği düzenlendi.

Kozluk İlim-Der tarafından Yamaçlı Mahalle Şubesinde düzenlenen etkinliğe, HÜDA PAR Kozluk İlçe Başkanı Yusuf Işık, HÜDA PAR Merkez istişare kurulu üyesi Seyithan Aksoy, dernek üye ve gönüllüleri katıldı.

Hamza Bozan’ın Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik küçük çocukların şehidlerin sözlerini seslendirmeleriyle devam etti.

Ardından etkinlikte bir konuşmada bulunan Molla İsmail Tufan, şehid ve şehadetin önemine vurgu yaparak, şehadetin Müslüman toplumların dinamizmi olduğunu, söyledi.

Bağrında şehadet olmayan cemaatlerin, toplumların veyahut fertlerin hareket ve bereketten uzak uzak kalacağına değinen Tufan, "Şehid ve şehadet toplumlar için vazgeçilmez iki unsurdur. Şehid vermemiş ve şehadet aşkıyla yanmayan bir cemaat, bir toplum veyahut bir fert hareket ve bereketten uzak kalır. Ağacın suya muhtaç olduğu gibi bugün şehadete muhtacız.  Allah (c.c) bizlerden dünya karşılığında ahireti satın almamızı istiyor. Dualarımızda şehid olmayı istemeli, dillerimizle şehadeti anlatmalı hatta rüyalarımızda şehadeti görmeliyiz. Şehadet mertebesi Allah’ın kullarına birer hediyesidir. Herkes şehid olmak ister ama şehadet herkese nasip olmaz. Şehid olmak için şehidler gibi yaşamak gerekir. Şehadeti arzulamanın dahi Allah’ katında hatırı sayılamayacak kadar sevabı vardır. Kurban şehidlerimiz de canlarını ahiret yurdu karşılığında sattılar."

Yapılan konuşmanın ardından etkinlik 6-8 Ekim vahşetini konu alan sinevizyon gösterimiyle devam etti.

Yapılan ikramların ardından etkinlik son buldu.

Şanlıurfa

PKK/HDP'liler tarafından 6-8 Ekim 2014 tarihinde katledilen Şehit Yasin Börü ve arkadaşlarının şehadetlerinin üçüncü yılı dolayısı ile bir seminer düzenlendi.

Seminerde konuşan İttihad'ul Ulema üyesi Molla Sinan Ünel, şehadet olmadan hak dinin ayakta kalamayacağını söyledi.

Yasin Börü ve arkadaşlarının tek amaçlarının mağdur ve muhtaç ailelere kurban etini ulaştırmak olduğunu ifade eden Ünel, “6-8 Ekim’de bir grup hak taraftarı, Kurban Bayramı'nda birçok garibanın evine, Suriye savaşından dolayı evini, yurdunu, işini, ailesini ve birçok değerini bırakıp topraklarımıza gelen o muhacirlerin evine bir lokma et götürebilme endişesini taşıyordu. İnsanlar bayramın 4 gününü eğlence içerinde geçirirken daha 16-17 yaşlarında olan o numune, o güzide azizlerimiz Kurban Bayramı'nda ellerine poşetlerini alarak mazlum ve mustazaf kitleye eti ulaştırabilmek için, imanla, ihlasla ve fedakârlıkla sokağa düşerek tek tek evlere gittiler. Bayram demeden, o insanlara eti ulaştırabilmek için gece gündüz çalıştılar." diyerek Yasin Börü ve arkadaşlarını şer güçler tarafından katledildiğini anlattı.

Seminer yapılan duanın ardından ikramla sona erdi.

İLKHA























Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.