70 bin liralık fıstığı çalınan vatandaş yetkililere çağrıda bulundu

70 bin liralık fıstığı çalınan vatandaş yetkililere çağrıda bulundu

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde hırsızlar tarafından fıstık ambarına girilerek 70 bin TL’lik ürünü çalındığından dolayı mağdur olan vatandaş, yetkililere çağrıda bulundu.

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde bir vatandaşın fıstık ambarına giren hırsızlar yaklaşık 70 bin liralık fıstığı çalarak kayıplara karıştı.

Edinilen bilgilere göre olay, önceki gün Fırat Küçük Sanayi Sitesi'nde meydana geldi. Gece saat 01.00’den sonra Ford Tourneo Connect markalı bir araç, 12 dakika aralıklarla iki defa fıstık ambarına girerek fıstık çuvallarını çaldı. Hırsızlar, ambarın güvenlik kameralarından birini kırıp, diğerinin görüş açısını da değiştirerek dış kapıyı kırdıktan sonra içeri girdi.

İçeride bulunan kamera kayıt cihazlarının monitörlerini kırıp kayıt cihazlarını da çalan hırsızlar, para kasasını ve içi fıstık dolu çuvalları alarak kayıplara karıştı.

Sabah iş yerine geldiğinde kapının kırık, kameralarının da olmadığını gören Murat Çimender, olayı hemen polise bildirdiğini söyledi. Sanayi sitesinin mobese kameralarının çalışmadığını belirten Çimender, bundan dolayı polisin, çevre esnafın güvenlik kameralarını inceleyeceğini kendisine aktardığını belirtti.

Yaşadığı mağduriyeti dile getiren Murat Çimender, hırsızlık olaylarının arttığı Birecik’te yetkililere seslendi.

Çimender, "Komşularımızın kamerasında yaptığımız incelemeye göre saat gecenin 01.15’i geçtiğinde Ford Tourneo Connect marka bir araç yanaşıyor. Kapıyı kırıp içeri giriyorlar. Buradan götürdükleri birkaç çuvaldan sonra 12 dakika aralıkla başka bir Ford Tourneo Connect marka araç daha geliyor. Plakası görünmeyen bu araçların aynısı mı yoksa farklı mı olduğunu bilmiyoruz. Ayrıca iş yerimize yakın olan cami çevresinde yaptığımız incelemeye göre orada da birkaç tur atıyorlar. İş yerimizin arka çelik kapısını kırıp içeri girdikten sonra çuvalları önce kesiyorlar. Yem çuvalları, dolu ve boş fıstık çuvallarını keserek özellikle dolu fıstıkları ve iç fıstık çuvallarını alıyorlar. 2 defa 12 dakika aralıklarla yaptıkları bu hırsızlık sonucunda yaklaşık 70 bin TL’lik bir zararla bizi mağdur ettiler." dedi.

“Sanayimizin mobeseleri aktif durumda olsaydı bu hırsızların kim olduğu tespit edilecekti”

Yüksek elektrik geldiğinden dolayı sanayi sitesinin mobese kameralarının çalışmamasının kendilerini bir kez daha mağdur ettiğini söyleyen Çimender, “Emniyete müracaatta bulunduk. Bunun neticesine 2 personel geldi. Komşulardan aldığımız kamera kayıtlarını kendilerine verdik. Ayrıca sanayimizin giriş ve çıkışlarındaki mobese kameralarının çalışmadığını öğrendik. Yüksek elektrik geldiğinden dolayı yandığı söylendi. Çalışıp çalışmadığını bilmiyoruz. Bu bizi daha da mağdur duruma düşürdü. Sanayimizin mobeseleri aktif durumda olsaydı bu hırsızların kim olduğu tespit edilip bilinecekti. Dolayısıyla böyle bir mağduriyet yaşadık. Allah kimseye yaşatmasın.” ifadelerini kullandı.

“Bundan kısa bir süre önce de 2 motosikletim çalınmıştı”

Birecik’te artan hırsızlık vakalarını basına yansıttıklarından dolayı kendilerinden intikam alınmış olacağını tahmin ettiklerini sözlerine ekleyen Çimender, şöyle konuştu:

“Bundan kısa bir süre önce de 2 tane motosikletim çalınmıştı. Ağabeyimin ve arkadaşlarımın da motosikletleri çalınmıştı. Birecik’teki artan bu hırsızlık vakalarını basına da yansıttık. Motosikleti çalınan Erdal Gökdoğan adındaki arkadaşımın motosikleti çalınma görüntüsü vardı. Emniyet birimleri de biraz üzerinde durunca bu hırsız yakalandı. Bu hırsız şahıstan, ikinci mahkemede arkadaşımız şikâyetçi olmasına rağmen serbest bırakıldı. Geçen bu 3 ay zarfında ise gördüğünüz gibi intikam alıyormuşçasına fıstık ambarıma girip kayıt bölümündeki monitörlerimizin birini kırarak diğerini de yere atıp hırsla basmışlar. Dış kameralarımızdan birini parçalayıp diğerinin yönünü çevirmişler. Çelik kasayı ve kamera kayıt cihazını da götürmüşler.”

“Caydırıcı cezaların verilmemesi önü alınmayacak mağduriyetlere yol açacaktır”

Son olarak 70 bin TL’lik mağduriyetinin giderilmesi için yetkililere çağrıda bulunan Çimender, “Birecik’te mal emniyetinden bahsetmek neredeyse imkânsız hale gelmiş durumda. Hırsızlık olayları almış başını gidiyor. Kimsenin buna dur demeyeceği apaçık ortadadır. Bu vesileyle hırsızın bulunmasını ve 70 bin TL’lik mağduriyetimin giderilmesini istiyorum. Yetkililerin bu konuda üzerine düşen görevi yapıp, bir an önce hırsızları yargı önüne çıkarmalarını istiyorum. Ayrıca bu hırsızlara caydırıcı cezaların verilmemesi durumda, önü alınmayacak mağduriyetlere yol açacağını buradan iletmek istiyorum.” şeklinde konuştu. (Ramazan Casuk - İLKHA)
























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.