78 yaşında kalp kapağı değişti

78 yaşında kalp kapağı değişti

Mersin’in Tarsus ilçesinde nefes darlığı çeken 78 yaşındaki yaşlı adam, yapılan ameliyat ile kalp kapağı değiştirildi.

Tarsus'ta nefes darlığı çeken 78 yaşındaki Ali Çöp, bu yaşta nadiren yapılan kalp kapağı değişimi (mitral kapak) ameliyatı oldu.

Tarsus’un Çakırlı köyünde yaşayan, 6 çocuk ve 10 torun sahibi çiftçi Ali Çöp, yaşadığı nefes darlığı şikâyeti ile özel bir hastaneye başvurdu. Ali Çöp’ü muayene eden ve anjiyo yapan Kardiyoloji Uzm. Doç. Dr. Abdurrahman Tasal, kalp kapağında sorun olduğunu belirleyince hastanın yaşı nedeniyle ilaç tedavisi başlattı. Ancak 3 ay süren ilaç tedavisi sonuç vermeyince yaşlı adama ameliyat yapılması gerektiği bildirildi.

İlerlemiş yaşına rağmen ameliyat masasına yatan yaşlı adam yaklaşık 2 saat süren başaralı operasyonun ardından kalp kapağı değiştirildi. Başarılı geçen operasyondan sonra Ali Çöp sadece 14 saat yoğun bakımda tutulup normal odaya alındı.

Ameliyat sonrası, doktorları Özgür Mart ve Abdurrahman Tasal’la bir araya gelen Ali Çöpi kendini iyi hissettiğini söyledi. Op. Dr. Özgür Mart ise kapak değişimi ameliyatlarının 55-60 yaşından sonra çok riskli olduğunu, Ali Çöp’ün operasyonunu ise sorunsuz tamamlandığını belirtti. (İLKHA) 





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.