81 il valiliği ve hudut idare mülki amirliklerine "Corona virüs" genelgesi

81 il valiliği ve hudut idare mülki amirliklerine "Corona virüs" genelgesi

​İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun imzasıyla 81 İl emniyet müdürlüğü, il jandarma komutanlığı, göç idaresi genel müdürlüğü, 81 il valiliği ve hudut mülki idare amirliklerine genelgegönderildi.

Genelgede, Corona virüs salgını, başta İtalya olmak üzere bazı Avrupa ülkelerinde hızla yayılarak ciddi can kayıplarına ve salgının merkezinin Avrupa’ya doğru kaymasına sebep olduğu bu kapsamda Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri kapsamında hastalığın hızla yayıldığı; Almanya, İspanya, Fransa, Avusturya, Norveç, Danimarka, İsveç, Belçika ve Hollanda hakkında, aşağıdaki tedbirlerin alınması zorunlu hale geldiği belirtildi.

Bakanlığın 81 İle gönderdiği genelgede hudut kapılarında alınacak tedbirler şu şekilde sıralandı:

Bu kapsamda söz konusu ülkelerden ülkemize yolcu girişleri tüm hudut kapılarından durduruldu.

Alınan ülke vatandaşları ile son 14 gün içeresinde bu ülkelerde bulunan diğer 3'üncü ülke vatandaşları 14 Mart 2020 saat 08.00’den itibaren ülkemize alınmayacak.

Belirtilen ülkelerin vatandaşlarının Türkiye’den  çıkışlarında herhangi bir kısıtlama olmayacak.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bu ülkelere seyahatleri geçici olarak durduruldu.

Alınan ülkeler ile ilgili olarak da daha önceki Çin, İran, Irak, Güney Kore ve İtalya uygulamalarında olduğu gibi Sağlık Bakanlığınca belirlenen usul ve esaslar göre; muayene, kontrol, 14 günlük gözetim ve gerekli hallerde karantina işlemleri yapılacak.

Ayrıca Bakanlığın illere gönderdiği genelge ile söz konusu tedbirlere ilişkin gerekli çalışmaların ivedilikle planlanması/uygulanması ve konunun ilgili birim amirleri, valiler ve kaymakamlar ile diğer sıralı/sorumlu amirler tarafından takip edilerek uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi istendi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler