92 bin nüfuslu ilçede 3 gündür su akmıyor

92 bin nüfuslu ilçede 3 gündür su akmıyor

Yaklaşık 92 bin nüfusu bulunan Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde 3 gündür su akmıyor.

Ortasında Fırat Nehrinin geçtiği Birecik'te 3 gündür su yok. Susuzluktan dolayı çok sıkıntı yaşadıklarını belirten halk, duruma isyan etti.

Çoluk çocuk, esnaf, işçi herkesin perişan bir halde olduğunu belirten ilçe sakinleri, ihtiyaçları için çoğu zaman su satın almak zorunda kaldıklarını belirtti.

Esnafın kan ağladığını söylen fırıncı Mehmet Özkınacı, fırında ter döktüğünü, su olmadığı için de temizlenemediğini belirterek, "Ayağımızın kiriyle, ocağın karasıyla, isiyle yatağa girmek zorunda kalıyoruz. Olacak iş değil. Çoluk çocuk evde perişan oldu. Evimize bidon bidon hazır su alıp götürmek zorunda kaldık. Burada emekçi adamız kazandığımızı da su ya veriyoruz.” dedi.

Suyun 3 gündür akmadığını dile getiren Özakıncı, "Dışarıdan su getirmek zorunda kalıyoruz. Hamuru zamanında yoğuramadığımızdan ekmek çıkartamıyoruz. Oysaki Fırat Nehri yanımızdan akıyor biz ise vatandaşa hizmet edemiyoruz.” diye konuştu.

Abdest almak için bin bir zorluk çektiğini ifade eden Hasan Dirier ise "Dükkândan abdest almak için çıktığımda ne Hacı Ahmet Cami ne Ulu Cami ne Emine Hatun ne Yeşil Cami kaldı gezmediğim. En son olmadı motosiklete binip yukarı mahallede şebeke suyuna bağlı olmayıp, musluklarından doğal su akan Mağara Camiinde abdest alıp namaz kıldım." şeklinde konuştu.

Esnaf Vahap Tuzcuoğulları ise berberlerin, lokantaların herkesin mağdur durumda olduğunu ifade ederek, su temin etmek için karşı yakaya gitmek zorunda oluklarını söyledi. (Bahattin Coşkunkan - İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.