AA: Sözcü Gazetesi ahlak sınırlarını aştı

AA: Sözcü Gazetesi ahlak sınırlarını aştı

​Anadolu Ajansı, Sözcü gazetesinin, İngilizce haberlerindeki "unidentified" kelimesinin "gizli tanık" anlamına geldiği yanılgısından yola çıkarak, ahlak sınırlarını da aşan saldırgan yayınlar yapmaya başladığını belirtti.

Anadolu Ajansı (AA), Sözcü gazetesinin, haklarında yaptığı haberlere ilişkin açıklama yaptı.

AA'dan yapılan yazılı açıklamada, İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesinin, 27 Aralık 2019 tarihinde Sözcü gazetesinin sahibi, bazı yönetici ve yazarlarının " FETÖ'ye yardım etme" iddiasıyla yargılandığı davayı karara bağladığı, bazı sanıklara çeşitli sürelerde hapis cezasına hükmetti hatırlatıldı.

Açıklamada, "Anadolu Ajansı’nın İngilizce yayınında, davanın seyrini de hatırlatmak amacıyla, 27 Mayıs 2017 tarihindeki haberimizden de yararlanılmış, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay ile çalışanlarına yönelik yürütülen soruşturmayla ilgili Sulh Ceza Hakimliğine gönderilen sevk yazısının ayrıntıları verilmiştir.

Savcılığın söz konusu sevk yazısında, "gazetecilik mesleğinde tecrübeli ve kamuoyunda tanındıkları değerlendirilen 3 tanığın beyanının alındığı" ifade edilmektedir ve bu ifade de hiçbir yanlış anlamaya sebebiyet vermeyecek bir çeviriyle İngilizce haberimizde yer almıştır.

Sözcü gazetesi, İngilizce haberimizdeki "unidentified" kelimesinin "gizli tanık" anlamına geldiği yanılgısından yola çıkarak, Anadolu Ajansı’na ve Genel Müdürümüz Sayın Şenol Kazancı’ya yönelik, ahlak sınırlarını da aşan saldırgan yayınlar yapmaya başlamıştır."

Açıklamada, İngilizcede gizli tanık kavramı için ya "anonymous" ya da "secret witness" kelimeleri kullanıldığına dikkat çekilerek Sözcü gazetesinin, ısrarla saldırgan, provokatif, hedef gösteren, ahlak dışı ve hukuksuz yayınlarına devam ettiği kaydedildi.

Açıklamanın sonunda, Sözcü gazetesi hakkında her türlü hukuki yola başvurulacağı ifade edildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.