"AB üyeleri büyükelçiliklerini Kudüs'e taşımayacak"

"AB üyeleri büyükelçiliklerini Kudüs'e taşımayacak"

AB Dış Politika Komiseri, AB üyesi ülkelerin, büyükelçiliklerini Kudüs'e taşımayacaklarını söyledi.

Avrupa Birliği (AB) Dış Politika Komiseri Federica Mogherini, ABD Dış İlişkiler Konseyi toplantısının ardından Belçika'nın başkenti Brüksel'de açıklamalarda bulundu.

Emperyalist ABD'nin Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü siyonist terör rejiminin başkenti olarak ilan etmesiyle ilgili Mogherini, "İsrail başbakanı birkaç kez diğer ülkelerin de Trump'ın yaptığı gibi büyükelçiliklerini Kudüs'e taşımalarını beklediğini söylemiştir. O, bu beklentisini diğerleri için saklayabilir. AB ülkeleri elçiliklerini Kudüs'e taşımayacaklar." dedi.

Konsey üyelerinin, siyonist terör şebekesinin başbakanı Benyamin Netanyahu'yla yaptığı toplantıya değinen Mogherini, "Bu toplantıda Filistin ve İsrail arasında kalıcı barışın en temel önceliklerimizden biri olduğunu ilan ettik ve bizim bu hususta tek ve güçlü tutumumuz vardır. Amerikalılar, kendi planlarının tek başına başarılı olabileceği hayaline kapılmamalılar. Zira müzakerelerin başarısı için uluslararası ve bölgesel destek şarttır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler