ABD Almanya'daki asker sayısını azaltacak

ABD Almanya'daki asker sayısını azaltacak

​Trump, Almanya'daki ABD askerlerinin sayısını 34 bin 500'den 25 bine düşüreceğini açıkladı.

Trump, Beyaz Saray'daki konuşmasında ABD'nin, Almanya'daki askerlerinin sayısını önemli ölçüde azaltacağına dair açıklamalarda bulundu.

Özellikle Ortadoğu'ya asker sevkiyatında kritik bir geçiş noktasına sahip olan Almanya'dan 9 bin 500 askerini çekeceğini duyuran Trump, "Bu sayıyı 25 bine indiriyoruz. 25 bine indikten sonra nereye gittiğimize bakacağız." ifadesini kullandı.

Almanya'nın bir NATO müttefiki olarak yeterince savunma harcaması yapmadığı yönündeki eleştirisini yineleyen Trump, "Biz Almanya'yı koruyoruz, onlar kabahat işliyorlar. Bu çok saçma. Onlar ödeyene kadar biz de askerlerimizin bir kısmını çekiyoruz " diye tepki gösterdi.

Amerikan askerlerinin çekilmesinin Almanya'nın ekonomik olarak cezalandırılması anlamını da taşıdığını ifade eden Trump, "Bunlar iyi paralar ödenen askerler. Almanya'da yaşıyorlar. Paralarının çoğunu Almanya'da harcıyorlar. Almanya'da bu üslerin çevresinin refah seviyesi hep çok yüksektir." dedi.

Şu an 34 bin 500 civarında ABD askeri bulunan Almanya'da, yaklaşık 17 bin 500 sivil de Pentagon bünyesinde çalışıyor.

Trump'un asker çekma kararına Cumhuriyetçilerden tepki

Almanya'dan asker çekme kararına tepki gösteren Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi'nden 22 Cumhuriyetçi üye, kararın gözden geçirilmesi için Trump'a bir mektup gönderdi.

Alınan kararın Putin'e yeni bir iyilik olduğu belirtilen mektupta, Rusya kaynaklı tehditlerin azalmadığı, böyle bir hamlenin Moskova'ya fırsat tanıyacağı uyarısında bulunuldu.

ABD'nin Almanya'dan çekeceği askerlerin bir bölümünün Polonya'ya gönderilmesi bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.