ABD başkanı seçilen Biden zafer konuşması yaptı

ABD başkanı seçilen Biden zafer konuşması yaptı

ABD'de Donald Trump ile Joe Biden'ın yarıştığı 59. başkanlık seçiminde oy sayımında sona gelindi. Kritik eyalet Pensilvanya'da galip gelen Demokrat aday Biden, başkanlık yarışını kazandı.

Demokrat aday Joe Biden, rakibi ve mevcut Başkan Donald Trump'ı Pensilvanya eyaletinde yenerek başkanlık yarışını kazandı.

Nevada, Arizona, Kuzey Carolina ve Georgia eyaletinde sayımlar devam ederken bu sabah Pensilvanya'daki sayımlar tamamlandı. Biden oyların yüzde 49.6'sını alarak eyaletteki 20 delegeyi aldı. Böylece 284 delege sayısına ulaşan Biden, 46. başkan seçildi.

Başkan seçilen Biden yaptığı açıklamada, " Bu ülkenin halkı, 74 milyon oy ile bize net bir zafer verdi. Bölmeye değil, birleştirmeye odaklanacağım. İlk kadın, siyah ve göçmen yardımcıyla çalışacağım. Başkan Trump'ı ve ona oy veren herkesi anlıyorum. Ben de birkaç defa yenildim ama şimdilik birbirimize bir şans verelim. Artık sert söylemleri bırakma zamanı geldi. Birbirimize bakalım ve ilerleyelim. Rakiplerimize düşman muamelesi yapmayı bırakmalıyız. Birbirimizi şeytanlaştırmayı bırakalım" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.