ABD Büyükelçiliği’nden Bahçeli’nin sağlık durumu ile ilgili tweete beğeni

ABD Büyükelçiliği’nden Bahçeli’nin sağlık durumu ile ilgili tweete beğeni

Devlet Bahçeli'nin sağlık durumuyla ilgili olumsuz bir yorumun Amerikan Büyükelçiliği'nin Twitter hesabından beğenilmesine tepki gösterildi. Amerikan Büyükelçiliği ise olayın yanlışlıkla olduğunu belirterek özür diledi.

TWİTTER 'dan Devlet Bahçeli'nin sağlık durumuyla ilgili FETÖ firarisi olarak aranan Ergun Babahan’ın, “Türkiye halkları Bahçeli ’siz bir siyaset dönemine hazır olmalı.” tweetinin, Amerikan Büyükelçiliği'nin Twitter hesabından beğenilmesine tepki gösterilmesi üzerine Amerikan Büyükelçiliği, olayın yanlışlıkla olduğunu ifade ederek özür diledi.

MHP Genel Başkanı'nın sağlık durumunun iyi olduğunu, önümüzdeki hafta görevinin başında olacağını belirten MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Bahçeli'nin sağlık durumuna ilişkin Twitter 'da yapılan olumsuz yoruma tepki göstererek, "Bahçeli 'siz bir siyaset hayali kuranlar hayal kırıklığına uğrayacak" açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Amerikan Elçiliği’nin, Türkiye'nin içişlerine karışmak gibi bir işi yoktur. ABD Dışişleri Bakanlığı bu olayı soruşturmalı ve sorumlular hakkında gerekenleri yapmalıdır." dedi.

ABD Büyükelçiliği'nden de özür geldi

Tepkilerin ardından ABD Büyükelçiliği'nden de bir açıklama geldi. Büyükelçilik Twitter hesabından "Bugün Büyükelçilik Twitter hesabından, yanlışlıkla bir tweet beğenilmiştir. Bu hatadan dolayı pişmanız ve her türlü karışıklık için özür diliyoruz" mesajı paylaşıldı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten de, "Bahçeli'nin sağlığına ilişkin ABD'nin beğenisi insani açıdan kabul edilemez, şiddetle kınıyoruz" açıklaması geldi.

Tepkiler üzerine ABD Büyükelçiliği, “Büyükelçilik Twitter hesabından, yanlışlıkla bir tweet beğenilmiştir. Bu hatadan dolayı pişmanız ve her türlü karışıklık için özür diliyoruz." denildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.